SV De Rijp MD1 – WSV’30 MD1

//SV De Rijp MD1 – WSV’30 MD1

Alweer de 3e wedstrijd van de bekercompetitie. Na twee maal winst hadden we aan een gelijkspel genoeg om door te bekeren. Met de 13-0 van vorige week in ons achterhoofd, moest dit ook een eitje zijn. Alleen Dominique was er wegens hun familiefeest niet bij. Dus begonnen we de wedstrijd met 13 meiden, waarvan er twee op kamp waren geweest en een aantal te laat naar bed waren gegaan.

Na de aftrap ging WSV meteen in de aanval. Met wat snelle en goed tikkende meiden in het elftal kwamen ze een aantal malen op ons doel af. Gelukkig werd een paar keer ten onrechte gevlagd voor buitenspel en kwamen we goed weg. Binnen tien minuten verdween de bal echter in het net achter Sam. 0-1. Nu werden er enkele meiden wakker en konden we dan eindelijk aan de wedstrijd beginnen.
Het spel ging constant heen en weer. Voor de toeschouwers wel zo leuk. Van achteruit werd er redelijk opgebouwd door Sam, Shanna, Joyce, Millo, Susan en Britt. Die op het middenveld Rosaly, Judith, Marne en Senna wisten te vinden. Daarop werden Jella, Sanna en Tooske, die in de voorhoede stonden, diverse malen aangespeeld. Vooral vanuit Jella, een van de uitblinkers van vandaag, ging veel gevaar. Maar een doelpunt wilde niet lukken. Totdat een mooie combinatie tussen Judith en Sanna werd gemaakt. Daardoor kon Sanne op het doel af sprinten en beheerst voor de 1-1 tekenen. Via een mooie opbouw vanaf Marne, Tooske en Sanne, kreeg Judith de bal. Met een fraai afstandsschot werd de bal in de rechter bovenhoek geschoten, 2-1. Na een slechte uittrap van WSV, kwam de bal recht in de voeten van Sanne. Die de trekker in één keer overhaalde en de 3-1 scoorde.
Nu vonden de meiden het waarschijnlijk wel weer mooi geweest. De meiden uit de Wormer kwamen gevaarlijk veel in de buurt van Sam. Door wat slechte dekfouten aan onze zijde, braken de meiden van WSV door en zetten de 3-2 op het scorebord. En dat was dan ook meteen de tussenstand.

Tijdens de rust werden door de coaches nog wat aanwijzingen gegeven en kon de 2e helft beginnen. Ook nu ging het spel weer veel heen en weer. Door beide teams werd er lekker gebald en werden ze van tijd tot tijd dan ook gevaarlijk. Diverse corners en vrije trappen kwamen niet tot doelpunten. Vlak voor tijd voorkwam de tweede uitblinker van vandaag, Susan, dat WSV kon uitbreken. Slim langs de zijlijn spelend werd het middenveld bereikt en was het gevaar geweken. Daarna floot de scheids af en werd de 2e ronde van het bekertoernooi bereikt.
Gefeliciteerd meiden.

Meiden, laat de bal meer het werk doen en zoek meer de ruimte op. Door elkaar goed te coachen, netjes de bal aan te nemen en strakke passen te geven wordt je zelf minder snel moe en maak je de tegenstander gek.

Volgende week begint de competitie. (Onze poule staat op Voetbal.nl)

Maurice

2013-09-08T07:48:40+00:00zondag 8 september 2013|Jeugd|