SV De Rijp VE45+1 – VE45+2

//SV De Rijp VE45+1 – VE45+2

De kop is er af

Om volgende week niet helemaal onvoorbereid de competitie in te gaan hebben veteranen 46 en 47 geoefend tegen elkaar. 46 met het gebruikelijke enthousiasme, 47 met de betere voetballers. Voor de gelegenheid had 47 zich versterkt met onze Jan Rijkes en met talent van vroeger, Arthur Boerkoel. Wij van onze kant konden weer eens genieten van de aanwezigheid van Bart Erbé.

Voor de wedstrijd is 46 op de foto gegaan. Onze sponsor Van Caspel vastgoedonderhoud heeft in deze tijden van crisis toch nog een rekening van ons betaald. We hebben nieuwe shirts en als klap op de vuurpijl een heuse coachjas. Deze jas laat zich het best vergelijken met een kleine caravan. Ik kan er in wonen. Water en winddicht, warm en zondermeer groot genoeg. Om die reden is er op de rug ruimte voor de naam van Van Caspel en met chocolade letters coach. Deze jas laat heel duidelijk zien waar ie voor is.

De eerste helft ging het lang gelijk op. Wij speelden een degelijk potje, kwamen op voorsprong zowaar, en Zombie verrichtte een paar fabelachtige reddingen. Toch konden we niet voorkomen dat de gelijkmaker viel. Maar ook een primeur op de velden. De eerste veteraan die te maken kreeg met de nieuwe gele kaartregel was Bart. Tien minuten er af. De tweede helft konden we het niet meer zo goed volgen. 47 maakte meer goals. Maar wij maakten de meest curieuze. Een voorzet zou door Will met rechts in het doel geschoten moeten gaan worden. Hij miste, maar de bal kwam op zijn andere voet terecht en tipte alsnog het doel in.

Er is nog een aanpassing in de regels doorgevoerd door de KNVB. De sliding mag definitief niet meer gemaakt worden. En dat is maar goed ook. Want je moet er toch niet aan denken dat je bijvoorbeeld een sliding maakt op een man als Tuur. Er bestaat een mogelijkheid dat de getroffene op de slidingmaker terechtkomt. Levensgevaarlijk.

Volgende week, kermiszondag, spelen we de uitwedstrijd bij Ilpendam. De fans zullen nog even moeten wachten om ons te zien schitteren op ons eigen complex.

Gegroet,

Lorenz