Scheidsrechternieuws: geslaagd!

//Scheidsrechternieuws: geslaagd!

Voor drie van onze jeugdleden is vrijdag de dertiende toch wel een heel speciale dag geworden.

Dennis van Barneveld, Jos Timmer en Mick Smits zijn op die dag namelijk geslaagd voor de Basis Opleiding Scheidsrechter! Zij hebben uit handen van de cursusleider van de KNVB, de heer Willem Sombroek, het KNVB-scheidsrechterdiploma en de bijbehorende badge uitgereikt gekregen.

Deze cursus werd gehouden bij voetbalvereniging Koedijk waar zij in 7 avonden de benodigde theoretische kennis, zoals onder andere volgen/positiekiezen, spelregels en omgaan met weerstand, hebben opgedaan. Uiteraard wordt bij de cursus ook aandacht besteed aan de benodigde praktijkervaring; zo moeten de cursisten op 2 cursusavonden een gedeelte van een wedstrijd fluiten. Daarnaast moeten er ook nog twee stage-wedstrijden gefloten worden onder toeziend oog van een KNVB-waarnemer.

We zijn bij SV de Rijp bijzonder trots dat er weer drie leden kunnen toetreden tot het scheidsrechtercorps.
Van harte gefeliciteerd en we wensen jullie heel veel plezier toe bij deze mooie hobby!

Hans Knijn
Scheidsrechtercoördinator