Let op: visuele controle spelerspas uitgebreid naar categorie B!

//Let op: visuele controle spelerspas uitgebreid naar categorie B!

Belangrijk nieuws voor alle scheidsrechters  en seniorenteams:

Vanaf 1 januari 2014 geldt de verplichte visuele controle van de spelerspas ook voor wedstrijden in categorie B (senioren: mannen en vrouwen). Eerder (1 september 2013) was dit al het geval voor de seniorenwedstrijden in categorie A.

Voorafgaand aan de wedstrijd zullen de spelerspassen worden gecontroleerd door de scheidsrechter, geholpen door de beide aanvoerders. Dit betreft de spelerspassen van de spelers en de dan aanwezige wisselspelers. Mochten er tijdens de wedstrijd nog wisselspelers komen, dan wordt deze spelerspassen pas na afloop van de wedstrijd gecontroleerd. Dit laatste geldt vanaf 1 januari ook voor de categorie A.

Voor meer informatie over de te volgen procedure, lees de visuele controle spelerspassen.

Vanaf 1 maart 2014 geldt de visuele controle van de spelerspas ook in de categorie B van het jeugdveldvoetbal.

2014-01-03T14:43:20+00:00vrijdag 3 januari 2014|Senioren|