Sporting Krommenie E3 – SV De Rijp E2 6 – 4

//Sporting Krommenie E3 – SV De Rijp E2 6 – 4

Met nog maar 1 wedstrijd in 2014 in de benen mochten de talenten van de E2 eindelijk weer een potje ballen en wel in Krommenie. De “wei in” was wat veel van het goede; het kunstgrasveld is wat ouder dan de “onze” en heeft daarom een vreemde kleur groen, maar zeker niet minder strak. Overigens heeft de E2 nog niet 1 keer op ons mooie kunstgrasveld mogen spelen.  Hopen dat daar toch dit seizoen nog verandering op komt.   Daarnaast heeft Krommenie zogenaamde lockers geïntroduceerd; zal jullie de details besparen, maar het kwam er op neer dat we 3 verschillende kleedkamers hebben gezien.  Niet echt handig en ook maar 3 douches.  Hopen dat SV De Rijp dat beter kan regelen.

Wel een teamwijziging: Job zal de rest van het seizoen zijn sloffen bij de E5 laten spreken.  Erg jammer voor ons en Job bedankt voor het meespelen. Gelijktijdig werd met gesloten beurzen Wessel Booy getransfereerd van de E5 naar de E2, dus numeriek nog steeds een zelfde aantal jongens.  Helaas is Victor geblesseerd en konden we toch maar met 1 wissel beginnen. Ofschoon de jongens van Sporting Krommenie gemiddeld 2 tot 3 koppen groter waren dan onze jongens en zeker een kilo of 10-15 zwaarder bestond er zeker geen angst om de duels in te gaan.  Het begin was even aftasten, maar na een prima actie en hard werken op het middenveld was het Jens die de touwen liet bollen; 0-1. Helaas was het toen Krommenie die voor de 1-1 en 2-1 zorgde.  Voor rust kwam de E2 nog op gelijke hoogte door Christos; 2-2.

In de rust werd er op aangedrongen om de bal te blijven rondspelen. De tegenstander was groter en zwaarder, dus dan moet je met het koppie spelen en de bal het werk laten doen; kijkend naar het spel waren we zeker niet de mindere. Echter ook Krommenie speelde slim en zorgde ervoor dat zij een paar keer goed vrijstonden om simpel de 3-2 en 4-2 aan te tekenen. Tip voor de andere wedstrijden:  blijf goed om je heen kijken waar de tegenstander staat.   Gelukkig bleven we er in geloven en de kopjes bleven omhoog.  Het was Wessel die de 4-3 aantekende.  Echter wederom door wat slordigheden werd het 5-3. Er kwamen zeker een aantal kansen voor de E2, maar de keeper was te goed en lukte het allemaal net niet. Het was Bram die de spanning terugbracht met een erg mooi vrijgespeeld doelpunt; 5-4.  De vermoeidheid sloeg echter inde benen en Krommenie tekende de eindstand aan;  6-4.    Jongens,jongens, wat hebben jullie hard gewerkt.  De wedstrijd had veel spanning, ging op en neer en voor het publiek een buitengewoon hoge amusementswaarde.  Als jullie zo blijven voetballen, dan komen de punten vanzelf.  Tot volgende week.

Erik

2014-03-10T19:54:03+00:00maandag 10 maart 2014|Wedstrijdverslagen|