Basis Opleiding Scheidsrechter gaat beginnen

//Basis Opleiding Scheidsrechter gaat beginnen

Niet alleen de pupillenscheidsrechter cursus gaat van start maar ook de BOS-cursus gaat beginnen.

De BOS-cursus heeft sinds dit seizoen een nieuwe opzet. De cursusduur was altijd 7 avonden en is in de nieuwe opzet verkort naar 4 avonden waarbij de nadruk komt te liggen op de praktijk van het fluiten.
Deze BOS nieuwe stijl is ontwikkeld en vormgegeven door de KNVB Academie in opdracht van scheidsrechterszaken amateurvoetbal omdat bij de verenigingen behoefte was aan een laagdrempelige en praktijkgerichte opleiding.
De nieuwe cursus kun je volgen vanaf 14-jarige leeftijd (dit was 16 jaar). Daarnaast vond de  KNVB het belangrijk dat de ontwikkeling van de cursist meer centraal zou staan tijdens de opleiding.

De BOS-cursus zal worden gegeven bij de Scheidsrechters Vereniging Waterland in Purmerend.
De eerste cursusavond zal zijn op maandag 1 december a.s.
De overige drie cursusavonden zullen ook op maandag plaatsvinden in januari, februari en maart.

Degenen die zich hebben aangemeld (op dit moment 3 leden van SV De Rijp) krijgen nog persoonlijk bericht van mij en ook hier weer de opmerking dat je je nog kunt aanmelden hiervoor!

Hans Knijn

Scheidsrechtercoördinator SV De Rijp