Contractverlenging coach Van der Zwaan met zege begroet

//Contractverlenging coach Van der Zwaan met zege begroet

SV De Rijp geeft Dynamo geen kans

Uitgerekend op de dag dat de selectie van SV De Rijp kreeg te horen dat hoofdtrainer Peter van der Zwaan na dit seizoen nog ten minste een jaar aan de club blijft verbonden, boekte het eerste team zijn vierde overwinning van het seizoen. Dynamo SC werd met 4-2 verslagen. Zeker zo belangrijk was de succesvolle rentree van spits Nick Visser, die na maanden van blessureleed een treffer voor zijn rekening nam, de bal op de paal ramde en bij twee andere doelpunten betrokken was.
Vooraf vertelde Van der Zwaan dat zijn selectie enigszins achterligt op het schema dat hij begin dit seizoen had opgesteld. Dat was niet zo verwonderlijk, want vijf nederlagen in elf duels kon niet tot tevredenheid stemmen. Ondanks het feit dat De Rijp met 33 treffers net zoveel had gescoord als koploper Zeevogels. Ondanks het feit ook dat in veel wedstrijden De Rijp het betere van het spel leek te hebben en een voorsprong gemakkelijk weggaf.
Het bestuur keek hier doorheen en wil Van der Zwaan de tijd gunnen wat op te bouwen. Gezien de chemie die er is met de selectie en overtuigd van zijn kwaliteiten werd zonder enige aarzeling de oud-speler van Ajax en Telstar een nieuwe verbintenis aangeboden.
Dat de spelers dit met instemming hebben begroet, werd duidelijk in de wedstrijd tegen Dynamo. De inzet was groot en het publiek dat het slechte weer trotseerde door in regen en wind de tribune te bereiken, kon met name in de eerste helft genieten van een aantrekkelijke wedstrijd. Het tempo lag hoog voor de Vierde Klasse. Op het middenveld excelleerde veteraan Michel Keetman, die al enkele weken in topvorm verkeert. Nadat hij zijn plek in de defensie was kwijtgeraakt heeft de aanvoerder zich terug geknokt. Twee weken geleden leverde dat nog een plek op in het Elftal van de Week van het Noordhollands Dagblad.
Hoewel hij enige tijd niet heeft kunnen trainen maakte ook Valentijn Jonk op de linkerflank een sterke indruk. Rick Schrama en Patrick Oudejans hielden zich als vleugelverdedigers goed staande en waren tevens opbouwend sterk, al bleef de laatste wat te veel aan de zijlijn geplakt als zijn assistentie in het centrum was gewenst.
In de spits bleek Nick een kwelling voor de verdediging van de ploeg uit Ursem. Hij kampte vanaf de eerste wedstrijd tegen Beverwijk met een hamstringblessure. En eigenlijk werd hem geadviseerd dit kalenderjaar niet meer binnen de lijnen te komen. Maar hij is pijnvrij en twijfelt net als Arjen Robben in 2010 aan de juistheid van een scan die een groot gat in zijn spier zou vertonen.
De Walvisvaarders beleefden een vliegende start door een handsbal van een tegenstander in het zestienmetergebied. Reeds na zestien seconden mocht Wesley Rollman aanleggen vanaf de stip. Hij kweet zich koel van zijn taak. Het werd halverwege de eerste helft 2-0 na een prachtige aanval over links. Ricardo Stam schoof de bal in de hoek na een hakje van Nick. En de spits nam kort voor de rust zelf de derde treffer voor zijn rekening toen hij profiteerde van een fout van de keeper van Dynamo. Een belangrijk doelpunt omdat de marge ervoor was verkleind tot 2-1.
In de tweede helft had De Rijp moeite onder de druk van Dynamo, dat verrassend verzorgd opbouwde, uit te komen. Op de volgepakte tribune was de spanning te snijden. De penalty die Nick meekreeg kwam als geroepen. Hij werd op de rand van het strafschopgebied omver geduwd en de arbiter verklaarde ook achteraf zeker te weten dat het binnen de zestien was. Nick zelf kon dit niet bevestigen, maar hij voelde wel een zetje. Wesley velde het vonnis opnieuw zeer bekwaam, dit keer door de bal hoog in de touwen te schieten. Dynamo deed kort erna weer wat terug en toen besloot De Rijp geen risico’s meer te nemen. Ballen werden vaak lukraak naar voren getrapt. ‘We wilden zo graag winnen’, zei Wesley, die in een defensieve rol werd teruggedrongen. ‘Voor ons was dat het enige dat na al die weken telde.’

Erik Oudshoorn.

2014-12-09T21:25:15+00:00dinsdag 9 december 2014|Senioren|