Bram Spanjer veertig jaar scheidsrechter

/, Senioren/Bram Spanjer veertig jaar scheidsrechter

Tijdens de even druk bezochte als gezellige nieuwjaarsreceptie op zaterdag 3 januari werd Bram Spanjer door voorzitter Erik Oudshoorn in de schijnwerpers gezet. Hij is veertig jaar actief als clubscheidsrechter voor SV De Rijp. En dan vooral als arbiter van jeugdwedstrijden. Ook assisteert hij al 35 jaar bij het vervaardigen van het clubblad Het Kontakt.

Kortom, volop reden om Bram in de bloemetjes te zetten. Oudshoorn memoreerde dat twee jaar na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen het respect voor de arbitrage niet is toegenomen. Ondanks aanscherping van de reglementen en zwaardere straffen is het geweld tegen de leiding nauwelijks verminderd. Ook Bram wordt nog weleens geconfronteerd met boze ouders die langs de lijn het niet eens zijn met zijn beslissingen.

Niettemin haalt hij veel voldoening uit de vreugde van kinderen die met veel plezier aan de wedstrijden deelnemen. In de afgelopen veertig jaar was Bram zelden ziek en sloeg dan ook nauwelijks een wedstrijd over. Weer of geen weer, hij kweet zich altijd van zijn taak als arbiter. ‘Want kinderen piepen ook niet als het een keer regent of koud is’, meent Bram. Vele ouders van nu hebben hem nog als kind meegemaakt als scheidsrechter.

Oudshoorn memoreerde dat een vrijwilliger als Bram goud waard is voor de club. Hij dankte hem voor zijn inzet in al die decennia. Bram kreeg van de aanwezigen een ovationeel applaus.

Bram Spanjer 40 jaar scheidsrechter2

2015-01-13T20:39:54+00:00dinsdag 13 januari 2015|Jeugd, Senioren|