De C1: Overwinning zonder ‘rust in de kont’

//De C1: Overwinning zonder ‘rust in de kont’

SV De Rijp C1 – HSV C2 5 – 0

Afgelopen zaterdag stond de tweede bekerwedstrijd van de C1 op het programma. Een wedstrijd tegen een tegenstander die vorige week ook gewonnen had en waarbij we het zelf moesten zien te klaren zonder ons vrouwelijke slot op de deur Nicole. Ook Matthijs was voor deze wedstrijd niet helemaal okselfris en zo moesten we deze week dan ook een beroep doen op één van de talentvolle stand-ins van de C2. Bas van Tiel sloot zich aan bij de teambespreking en zou zijn eerste speelminuten bij de C1 toebedeeld krijgen.

Tijdens de teambespreking werd vooral aandacht gevraagd voor twee verbeterpunten. Het blijven spelen vanuit de posities, waarbij vooral de rechts en linkshalf niet te snel diep moesten gaan staan. Daarnaast werd aandacht gevraagd voor het coachen van elkaar. Je mag, nee je moet elkaar laten weten of je vrijstaat en het is ook wel fijn als je medespelers je laten weten als er een tegenstander in de je rug opduikt. Laat je horen!

En met deze aanwijzingen in het hoofd begon de C1 vol vertrouwen aan de wedstrijd. Na enkele minuten bleek dat De Rijp de bovenliggende partij was en dat de tegenstander niet in staat was om echt gevaarlijk te worden. Het was dus wachten op het eerste doelpunt…..Kansen werden er genoeg gecreëerd maar het lukte maar niet om de weifelachtige HSV keeper te passeren. Paal, lat, spelers op de lijn, een fanatiek vlaggende grensrechter stonden op curieuze wijze een voorsprong in de weg. Dat kwam de rust in het spel natuurlijk niet ten goede en het leek of de C1 de aanwijzingen uit de wedstrijdbespreking geheel vergeten was. De bal werd te snel en vaak te hard naar voren gespeeld om zo maar snel bij het doel van de tegenstander te komen. Er zat geen ‘rust in de kont’ en we voelden aan dat zolang er niet gescoord werd die rust er ook niet zou komen. We hadden tenslotte een strafschop nodig om de ban te breken. In de drinkpauze hadden we gewezen op het feit dat de keeper vrijwel alles uit zijn handen liet vallen en dat we alert moesten zijn op die mogelijkheid. Uit zo’n situatie ontstond de penalty dan ook omdat, ik meen Robbert, op een ‘tweede’ bal goed reageerde en de keeper niets anders kon doen dan hem te vloeren. Ole bleef gelukkig koelbloedig en benutte dit buitenkansje beheerst: 1-0 . Met dezelfde voorsprong als afgelopen week bereikten we de rust.

In de rust werd nogmaals gevraagd om lekker rond te laten gaan om zo deze tegenstander kapot te spelen. Maar het spelbeeld veranderde niet direct. En pas na weer twee grote kansen te hebben gemist liep De Rijp eindelijk weg bij HSV. Robbert hervond zijn scherpte en maakte nu wel de kansen af die hij kreeg . Hij beloonde zichzelf en het team met een officieuze hattrick en stelde tussendoor collega spits Milan in staat om ook nog een bal ‘in het doel te lopen’. De 5-0 eindstand was natuurlijk verdiend maar pas bij een 3-0 voorsprong werd gebruik gemaakt van de enorme voetbalkwaliteit die in dit team schuilt en kwamen de 4-0 en 5-0 tot stand na uitstekend verzorgde aanvallen over vele schijven.

Volgende week naar Limmen en volgens de scorebordjournalistiek zouden we daar makkelijk moeten kunnen winnen. Laat de bal gaan mannen, blijf lekker combineren en iets scherper in de afronding. Het komt de rust in het veld en de gemoedstoestand van het coachend duo zeker ten goede. De eerste stap, het bereiken van de volgende bekerronde is in zicht en zo beleven we met de C1 een prima seizoenstart.
Bas bedankt voor je invalbeurt en Klaas bedankt voor het vlaggen. Op naar Limmen!

2015-08-30T16:37:44+00:00zondag 30 augustus 2015|Wedstrijdverslagen|