De Rijp in volgende ronde bekerstrijd

//De Rijp in volgende ronde bekerstrijd

Secondenspel eindigt in overwinning tegen ZTS

Vrij eenvoudig heeft het eerste elftal van SV De Rijp zich geplaatst voor de knock-outronde van de KNVB-districtsbeker. Na de 5-3 overwinning op het zaterdagteam van OFC volgde afgelopen donderdag een 5-2 zege op ZTS. Dat was voldoende aangezien De Rijp in een poule speelde met drie teams.
Het duel met ZTS werd in twee etappes afgewerkt. Eigenlijk moest het duel in Zaandam plaatshebben, maar ZTS heeft lichtinstallatie noch kleedkamers. Dat kan allemaal anno 2015. Dus werd het treffen in De Rijp gespeeld. Daar moest woensdag het duel na een half uur worden gestaakt vanwege een stevige onweersbui. De stand was toen 0-1 in het voordeel van de Walvisvaarders. Al na zeventien seconden lag de bal in het net door een treffer van Nick Visser. Maar gaandeweg werd ZTS steeds sterker. Het rendement kwam echter pas de volgende dag, ook supersnel. Nu moest doelman Tom Govers zelfs al na twaalf seconden een treffer incasseren na een foutenfestival in de Rijper defensie.
Dat was geen goed voorteken. Het team van trainer Peter van der Zwaan miste een groot aantal basisspelers, veelal door lichte blessures. Anderhalve week voor de start van de competitie wilde de coach uit Purmerend geen risico’s nemen. En daarom bleven Menno Meijland, Ricardo Stam, Nick Visser, Niels van Bavel, Patrick Oudejans en Tim Deitmers aan de kant. Roy de Beus en doelman Jos Timmer waren om andere redenen niet van de partij.
De afgeslankte tegenstander leek ZTS in de kaart te spelen, maar niets was minder waar. Aris Meester bracht De Rijp weer op voorsprong. Vervolgens kwam de ploeg, die vorig seizoen met slechts zes verliespunten na een schorsing van een jaar terugkeerde uit de Vijfde naar de Vierde Klasse, weer langszij. ZTS was veel aan de bal, maar de effectiviteit bleek ver te zoeken. Daarin kreeg het een lesje van De Rijp.
Want een zuivere hattrick van Wesley Rollman maakte aan alle Zaandamse illusies een einde. De Speler van het Jaar van vorig seizoen bewees dat hij in bloedvorm verkeert. Wesley benutte feilloos een strafschop nadat hij zelf tegen de grond was gewerkt in het zestienmetergebied. Het hoogtepunt was een schoonheid van een treffer. Vanaf de achterlijn op links krulde Wesley met zijn rechtervoet de bal in het net toen hij de keeper even voor zijn doel zag staan. ZTS incasseerde nog een rode kaart, waardoor de zege niet meer in gevaar kwam. De overwinning gaf nog eens aan dat SV De Rijp in de breedte sterker is geworden. Dat kan van groot belang zijn in het nieuwe seizoen, die voor de Rijpers zondag aanvangt met een thuiswedstrijd tegen KSV.

Erik Oudshoorn.

2015-08-30T19:42:29+00:00zondag 30 augustus 2015|Senioren|