SV De Rijp D2 – IJmuiden D1 0-2.

//SV De Rijp D2 – IJmuiden D1 0-2.

“We deden onszelf te kort, jammer we hadden een goaltje verdiend “aldus de Kootz, na de 2de bekerwedstijd van afgelopen zaterdag. Dat de tegenstander in hun eerste wedstrijd tegen Uitgeest met grote cijfers had gewonnen ( 15 – 1 ) zei iets over OF IJmuiden , OF Uitgeest. Dat ze een maatje te groot waren, had meer betrekking op de lengte van sommige spelers. Onze D-ers deden in het eerste couplet niet onder, maar ondanks de goede intenties vooraf, strandde veel in schoonheid. Goed was te zien dat onze aanvoerder het voortouw nam bij de warming – up. En er na de wedstrijd op toezag om een nette kleedkamer achter te laten. TOP gedaan mannen !!

De 2de wedstrijd in deze samenstelling, geeft aan dat diverse spelers nog een conditie achterstand hebben en moeite met de basistechnieken van voetbal; controleren van de bal en het aanspelen van een speler in hetzelfde shirt……….. Voor alle duidelijkheid; De D2  is het tweede selectieteam van de D pupillen. Dat betekent huiswerk voor de trainers en leider, en dat gaat ook gebeuren. Die mogelijkheid krijgen zij op de training.

Deze bekerwedstrijden zijn voor ons, technisch team, trainers en leider,  een testcase; wie waar het beste tot zijn recht komt. Het kan niet zo zijn dat men nu al een basisteam heeft, terwijl het merendeel van het team nog niet op dat niveau is dat wij graag voor ogen hebben. Dat er gewisseld wordt van positie, zal ook in de komende wedstrijd plaatsvinden. En als dat 2x dezelfde speler is, heeft dat een reden. Let wel: de intentie is dat ALLE spelers speeltijd krijgen. De D2 bestaat uit 14 spelers, waarbij indien iedereen fit is, 3 spelers in de wissel. Dat betekent dat per wedstrijd minimaal 6x gewisseld wordt. Spelers die een plek “claimen “, moet ik teleurstellen. Het streven is dat elke speler op elke positie uit “de voeten “ kan, mede door wissels. Om na 2 wedstrijden al conclusies te trekken, vind ik niet fair tegenover deze spelersgroep. Dat men een mening heeft over……….., daar kan ik mee leven, maar oordeel niet te vroeg………. We zijn net onderweg met z`n allen……….

J. van der Scheur; kritisch sportjournalist
.

2015-08-30T16:31:38+00:00zondag 30 augustus 2015|Wedstrijdverslagen|