De C1: Coole Cupfighter

//De C1: Coole Cupfighter

Limmen C3 – SV De Rijp C1 0 – 7

Als je van tevoren het gevoel hebt dat je met flinke cijfers gaat winnen, dan heb je eigenlijk maar met 1 tegenstander af te rekenen en die heet ‘ONDERSCHATTING”.
Vandaar dat tijdens de voorbespreking nog eens extra aandacht werd besteed aan het feit dat je de wedstrijd toch echt met 0-0 begint en dat je pas gewonnen hebt als je 1 doelpunt meer hebt gescoord dan je tegenstander.

Met de nog steeds geblesseerde en zich verbijtende Nicole in de dug-out traden we tegen Limmen aan met een nieuwe reserve van Dienst: Merel van Dienst. Inderdaad, ‘familie van’ en later in de wedstrijd zou zij zeer ver’Dienst’elijk haar eerste speelminuten in de C1 maken. Merel, bedankt daarvoor!

De C1 startte geconcentreerd aan de wedstrijd en gaf de tegenstander nooit het gevoel dat er iets te halen viel deze druilerige middag. Deze keer duurde het niet zo lang voordat we afstand namen van onze tegenstander. In de 7de minuut stuurde Robbert, deze keer gestart op 10, Milan de diepte in en deze benutte zijn eerste de beste kans en schoof de bal beheerst langs de doelman van Limmen: 0-1
De 0-2 liet even op zich wachten maar in de 23ste minuut waren Milan en Robbert weer de hoofdrolspelers bij de totstandkoming van de volgende goal. Milan had kreeg nu wat hulp van de doelman en frommelde samen het hem de bal in het doel:0-2
# minuten later leek Milan op te gaan voor een onvervalste hattrick maar vlak voordat hij uithaalde, bedankte hij collega Robbert voor diens twee assist: Robbert stiftte de bal subtiel over de keeper heen en zette zijn team op een 0-3 voorsprong.
Nog voor de rust gooide de C1 de wedstrijd definitief in het slot. Limmen was eindelijk een keer in de aanval maar de bal werd halverwege onze helft onderschept. De omschakeling was pijlsnel en met een paar strakke passes werd Milan weer als eindstation bereikt : Hatsekidee en onze vierde en zijn derde doelpunt was een feit: 0-4
Robbert wilde voor rust nog laten zien dat ‘het stiftje’ wel zijn specialiteit was en 5 minuten voor de rust kreeg hij de bal in tweede instantie voor zijn voeten en met een subtiele voetbeweging klom ook dit stiftje met een sierlijke boog over de keeper heen.
Lekkuuuuur en 0-5 !

Tsja, wat zeg je dan in de rust? Gewoon zo door blijven gaan en niet allemaal voor eigen succes willen gaan. De C1 scoorde na rust nog twee prachtige doelpunten. Milan maakte zijn vierde, een echte spitsengoal,  door alert voor zijn verdediger te komen en een strakke voorzet van Tom tot doelpunt te promoveren: een heerlijke 0-6. Of was de 0-7 van Matthijs nou nog mooier: na een aanval over vele schijven kreeg hij de bal voor zijn linker en schoot met een lichte curve de bal in de linker bovenhoek. Met 0-7 bereikte de C1 het eindsignaal en de volgende ronde in de beker. Onze complimenten mannen. 9 uit 3 en 17 voor en o tegen wat dus ook een groot compliment voor de verdedigende linie is. De C1 toonde zich een coole cup fighter deze eerste ronde!

Maar nu begint de competitie! Er zal echt uit een ander vaatje getapt moeten worden, tegenstander IVV bereikte de tweede ronde van de beker met 3 overwinningen van 16-1, 13-1 en 8-0 en zijn dus ook in een ‘winning mood’. IVV staat bekend om zijn uitstekende jeugdopleiding en heeft altijd zeer goede selectie teams! Het zal een interessante ‘battle’ worden volgende week. Als we zo voetballen als de eerste weken en conditioneel een tandje bijzetten dan kunnen we ons zelf trakteren op een mooie competitie start! IVV staat volgens mij voor “ In Vreugde Verliezen”, daar gaan we voor!

2015-09-07T19:26:16+00:00maandag 7 september 2015|Wedstrijdverslagen|