Jonge talenten vallen op in eerste competitieduel

/, Wedstrijdverslagen/Jonge talenten vallen op in eerste competitieduel

De Rijp start sterk met zege op KSV

Niet wetende wat voor een enorme domper Oranje alle Nederlandse voetballiefhebbers later op de dag nog zou bezorgen, heerste zondagmiddag na afloop volop tevredenheid in de kantine van SV De Rijp. De competitie van het seizoen 2015/16 was voor de ploeg van trainer Peter van der Zwaan immers sterk gestart met een overwinning op KSV: 2-0. Het enige puntje van kritiek betrof de score, want die had in de optiek van velen hoger kunnen en moeten uitvallen. Niettemin: sinds jaren wonnen de Walvisvaarders hun eerste competitieduel.
Het was ook een middag waarin jonge spelers zich manifesteerden. Vorig seizoen werd de prijs voor Talent van het Jaar niet uitgereikt omdat dat er eenvoudigweg niet was. Maar gisteren waren er zeker drie spelers die ervoor in aanmerking kwamen. ‘Wie was eigenlijk die nummer 8 van jullie’, vroeg de trainer Eric Frankfort van KSV achteraf nieuwsgierig. ’Een aardig voetballertje.’ Hij had het over Aris Meester (20) die inderdaad als vervanger van Valentijn Jonk op links een paar leuke hoogstandjes liet zien. Maar hij is er nog lang niet en dus hield iedereen wijselijk zijn mond. Verder keepte de 17-jarige (!) doelman Jos Timmer bijna foutloos en was Roy de Beus een groot deel van de wedstrijd sterk als verdedigende middenvelder.
Door het nieuwe elan speelde SV De Rijp vooral in de eerste helft wervelend voetbal. ‘De Rijpers waren in de beginfase veel scherper’, bekende Frankfort die vrede leek te hebben met de nederlaag. Dat bleek ook uit de tekst op de site van de ploeg uit Heerhugowaard: ‘KSV verliest verdiend van FC De Rijp’.
De nederlaag leek zich al na vijf minuten af te tekenen toen uitblinker Jos Schrama een vrije trap van Ricardo Stam hard in het net kopte. Vervolgens werd KSV vaak onder druk gezet, maar treffers leverde dat niet op. Wel knalde Aris een keer verschrikkelijk hard op de paal. Later zou invaller Tim Deitmers op de lat schieten en was ook Roy de Beus met een schot dicht bij een goal. Maar de marge werd alleen nog vergroot door een subliem doelpunt van Nick Visser. Van buiten het strafschopgebied zag hij de doelman iets te ver voor zijn hok staan en krulde hij de bal met rechts fraai in de rechter bovenhoek. Nick haalde het einde van de wedstrijd niet en dat gold ook voor Aris. Tim en Patrick Oudejans waren hun vervangers. Zo vroeg in het seizoen is het alleen maar goed de krachten nog te doseren.
Volgende week staat De Rijp pas een echte zware klus te wachten: op bezoek bij degradant Koedijk. Een week later komt Egmondia naar De Rijp. En dan weten we meer over de ware kracht van de huidige selectie.

Erik Oudshoorn.

2015-09-07T19:32:13+00:00maandag 7 september 2015|Senioren, Wedstrijdverslagen|