De C1 en de nog steeds geopende transfer window

//De C1 en de nog steeds geopende transfer window

SV De Rijp C1 – IVV C1 2 – 7

Menig coach kan eind augustus opgelucht adem halen in de veronderstelling dat zijn team het komende half jaar ongewijzigd blijft en dat hij kan beginnen aan het bouwen van dat team. Je bent blij als je beste spelers niet verkast zijn naar een andere club of naar een ander team. Je wrijft tevreden in je handen omdat het werken met die vaste kern nu echt kan beginnen. Maar dat blijkt in De Rijp een illusie! En ineens wordt je voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd ruw verstoord door plotselinge spelerswissels waar je in de verste verte geen rekening meer mee had gehouden. En zo moeten wij na een positief cup avontuur helaas afscheid nemen van Matthijs die de eer van de B1 gaat verdedigen. Tsja, en wat ga je dan doen als trainer, dan ga je om je heen shoppen en ga je kijken hoe je je team weer op sterkte kunt krijgen. Dan komen wij natuurlijk weer uit bij de toppertjes van de C2 en zijn we blij dat we Bas van Tiel en Stijn Bakker hebben kunnen ‘halen’ om de gevallen gaten te dichten. Met excuus aan de C2. Kortom, een uiterst ongelukkige en rumoerige voorbereiding op de eerste competitie wedstrijd.

In de afgelopen jaren hebben we al een aantal keer tegen IVV mogen spelen en elke keer viel het op dat hun teams zeer snel combinatievoetbal op de mat legden. De boodschap in de kleedkamer was dan ook duidelijk:
This is different koek! Nu gaat het pas werkelijk beginnen en word er om een andere wedstrijd instelling gevraagd dan tegen een, met alle respect, Limmen C3.

En de verwachtingen bleken meer dan waar. IVV bleek een team samengesteld te hebben van uiterst behendige voetballers. Zeer divers in lengte, van kleiner dan Bart tot langer dan Robin, maar stuk voor stuk goede voetballers.
Hun gedrevenheid en wil om te winnen werd vanaf de eerste minuut duidelijk. Ondanks het feit dat we onze mannen en dame hadden gewezen op uiterste concentratie in de eerste minuten, werden we eerlijk gezegd overlopen. We hadden in het begin gewoon geen antwoord op de snelle positiewisselingen van hun spitsen en het flitsende combinatie spel van hun middenveld. Toch was de eerste echte kans voor De Rijp. Het lukt ons eindelijk een keer om onder de druk uit te komen en via een snelle uitbraak op rechts kregen we de eerste doelrijpe kans van de wedstrijd. En dan moet je net een beetje geluk hebben en eigenlijk tegen de verhouding in, op voorsprong komen. Maar het geluk was niet met ons en het duurde 8 minuten voordat ons verzet voor de eerste keer gebroken werd. In een tijdbestek van 15 minuten liep IVV toen uit naar een 0-4 voorsprong. En toen rechtte het team zijn rug. Iedereen vond het wel genoeg en de laatste minuten van de eerste helft werd er wel goed druk gezet en als resultaat daarvan werd Robbert een keer lekker vrij gespeeld en hij produceerde een briljante afstandspegel waardoor we met een wat beter gevoel de rust bereikte:1-4

In de tweede helft kwamen we sterk terug en deed Matthijs met de 2-4 onze hoop herleven. De C1 speelde die periode eigenlijk op gelijk niveau met deze zeer goede tegenstander en de 3-4 hing in de lucht. Toen de scheidsrechter het echter nodig vond om een redelijk onschuldige tackle met een strafschop te veroordelen was het verzet gebroken. De eerste competitienederlaag was helaas een feit, maar het goede gevoel over het begin van de tweede helft overheerste in de kleedkamer. Als we zo voetballen kunnen we iedereen het hoofd bieden! Laten we dat volgende week tegen ZCFC met onze nieuwe aanwinsten dan maar bewijzen! En dat dan al om 08.30 uur op de kermis zaterdag! Op tijd naar bed mannen ( en dame) !

2015-09-13T17:20:13+00:00zondag 13 september 2015|Wedstrijdverslagen|