SV De Rijp worstelt en komt boven

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp worstelt en komt boven

Walvisvaarders buigen niet voor fysieke kracht Koedijk

Niet onverdienstelijk, maar er had nog meer ingezeten. Dat was zo’n beetje de conclusie na het 2-2 gelijkspel in het tweede competitieduel van SV De Rijp op bezoek bij Koedijk. De wedstrijd kenmerkte zich door enorm veel strijd van beide teams. Vandaar dat uiteindelijk vooral het publiek de winnaar was.

Tegen de degradant uit de Derde Klasse had De Rijp moeite om aanvallend een vuist te maken. Spits Nick Visser is conditioneel nog niet sterk genoeg om al zijn kunsten te tonen en op links ontbreekt Valentijn Jonk. Hoewel de onervaren Aris Meester op zijn plek bij vlagen toch weer aardige dingen liet zien. De Rijp had verder moeite met het vaak opportunistische spel van de Koedijkers die vanuit de defensie regelmatig de lange bal hanteerden.

De Rijp kwam niettemin in de eerste helft op voorsprong. Na een blessurebehandeling,  omdat hij van achteren een aanslag op zijn enkels had moeten verwerken, sloeg Ricardo Stam genadeloos terug. Een actie in het drukke strafschopgebied rondde de gelegenheidsspits feilloos af. Eerder had Ricardo nog vrij voor de doelman jammerlijk gefaald door de bal naast te schieten. De Rijp kon niet lang genieten van de voorsprong. Nog voor rust kwam Koedijk op gelijke hoogte.

In de pauze voorspelde voorzitter Ewout Pijpker dat zijn team in de tweede helft het tempo zou opvoeren. Wat betreft de eerste tien minuten had hij gelijk. Koedijk kwam op 2-1 en de bal knalde ook nog een keer op de paal naast doelman Jos Timmer. Maar De Rijp ontworstelde zich aan de wurggreep. Na een verre inworp van Ricardo trof Aris snoeihard de paal. De bal kaatste niet terug en vloog parallel aan de doellijn naar Nick die natuurlijk niet miste: 2-2. Daarna werd De Rijp eigenlijk steeds sterker. De jonge Koedijk-trainer Wouter Blokdijk moest achteraf erkennen dat de Walvisvaarders drie kansen had gehad om de wedstrijd te beslissen. Zo miste Menno Meijland voor de doellijn en na een vrije trap van Ricardo schoot Jos Schrama bijna op dezelfde plek de bal over de lat.

Niettemin concludeerde trainer Peter van der Zwaan enigszins tevreden dat De Rijp in deze poule voor geen enkele tegenstander bang hoeft te zijn. Om te beginnen natuurlijk zondag thuis in de kermiswedstrijd tegen Egmondia, ook al weer een ‘fysieke’ tegenstander.

Hoewel er soms een grimmige strijd werd uitgevochten op het veld – door de arbiter vaak van veel te grote afstand gevolgd – eindigde de wedstrijd in goede harmonie. Toch werd het duel in de slotfase ontsierd door een onverkwikkelijk incident. Een speler van Koedijk beet Michel Keetman een zeer grievende verwensing toe.  Hij kon niet weten dat hij onze aanvoerder daarmee extra pijn deed, maar het moge duidelijk zijn dat dit soort opmerkingen ver beneden peil zijn. Een gele kaart van de scheids was dan ook een milde straf.

Erik Oudshoorn.

2015-09-14T06:11:49+00:00maandag 14 september 2015|Senioren, Wedstrijdverslagen|