Volle 100% score; Monnickendam D2 – SV De Rijp D2  1 – 4 (1-1)

//Volle 100% score; Monnickendam D2 – SV De Rijp D2  1 – 4 (1-1)

bij D2 verslag
0-1; Job. 1-2; Wessel. 1-3; Donny. 1-4; Bram.
Grensrechter van dienst; Frits Jonk.

Nadat de Rijper ijsclub slachtofferhulp kreeg aangeboden, na de winst door Grafters bij het keiensmijten, vertrokken wij in het nieuwe presentatie tenue richting Monnickendam D2, voor wedstrijd nummer 2 in de competitie.
Door omstandigheden is een speler, Sam Dekker, toegevoegd zodat dat dit team uit 15 spelers bestaat. “tja dat wordt puzzelen, zowel voor als tijdens de wedstrijd” aldus de Kootz. Dus ……..de eerste variant starten we met de volgende start opstelling;

Tom Dijkstra op doel; achter; Xander – Zilt – Thijs en Mees. Midden ; Wessel – Job – David. Voor ; Donny –  Jack en Rick.

Vanaf het begin was het tam en weinig tempo van onze kant, ( kermis benen…..) Met af en toe een oprisping. Het vizier stond nog op “wazig” bij diverse talenten. Met een combi de wel lukte; was het Job die de score opende; 0-1 “he he eindelijk”. En daarna “kakte” het weer in, er ontstond druk van de M`dammers, niet coachen achterin en vlak voor de pitstop stond er 1-1 op het scorebord.

In de pauze toch maar even aangegeven dat wandelen geen optie is en het tempo opgeschroefd moet worden. Dat werd goed opgepakt door het middenveld; via goed doorzetten en een assist van Donny kwam Wessel vrij en ronde schitterend af door over de uitgelopen keeper te scoren; 1-2. De M`dammers zetten nog een offensief in, waarbij de talenten van onze keeper Tom Dijkstra behoorlijk op de proef werden gesteld. Tom slaagde met vlag en wimpel !! met mooie reddingen…..werelds!!! en hield zijn doel schoon in de 2de helft. Hierna ging de conditie weer een belangrijk rol spelen, waarbij wij wederom de bovenliggende partij waren. Na een strakke corner van Wessel, toucheerde deze de paal….De volgende corner was een prooi voor Donny en knalde de 1-3 op het bord. Met de snelheid van Donny over rechts, zette hij Bram vrij voor het doel en maakte Bram perfect af ; 1- 4.

Met dit resultaat staat de D2 met 2 gespeeld en 6 punten op de 2de plaats. Op doel saldo staat volendam op 1 en op 3 staat wsv, beide ook met 6 punten. Prettige bijkomstigheid; beide clubs spelen volgende week  tegen elkaar.
Wij spelen volgende week 26 sept. thuis tegen IVV om 10.00 uur. Dit zal een van de laatste wedstrijden zijn waarbij nog veelal gewisseld kan worden. Bij de El Classico op 10 oktober tegen Volendam zal het sterkste team er MOETEN staan !
Dat houdt in dat er voor diverse spelers nog behoorlijk wat trainingsarbeid verricht moet worden, zowel conditioneel als bal technisch, wil men klaar zijn voor el classico. Dus………..

De scheidsrechter van dienst had na afloop nog een opmerking over onze grensrechter; over wat hij aan het doen was; “Oh, dat is de eppende vlagger……….., dat doet hij wel meer” met gefronste wenkbrauwen klikte hij op “enter” en verzond de uitslag 1-4 richting knvb, en wij richting Kermis met 3 punten.

Verslag D2

J. van der Scheur; Kritisch Sportjournalist.

2015-09-20T22:06:24+00:00zondag 20 september 2015|Wedstrijdverslagen|