SV De Rijp 2 – SV Beemster 2

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp 2 – SV Beemster 2

Afgelopen zondag stond een absolute kraker op het programma. Een wedstrijd tussen twee strijdlustige teams, beide uit Het Land van Leeghwater, is meestal een aantrekkelijke affiche en geeft een hoop spektakel. Bijzonder is dat deze wedstrijd valt in onze kermisweek, welke als aanslag kan worden gezien op de fysieke gesteldheid van de Rijper deelnemers.
Voor SV De Rijp 2 is dit de eerste competitiewedstrijd, nadat de plaatsing van de volgende bekerronde in de voorgaande weken al overtuigend had plaatsgevonden.
Zondagochtend vroeg uit de veren om een compleet verzorgde lunch te kunnen nuttigen. Onze trainer Jo heeft de zondagochtend gebruikt om diversen broodjes te smeren en de selectie te voorzien van een heerlijk gekookt eitje. Na het uitwisselen van de bijzondere kermisverhalen en gebeurtenissen, werd een invulling gegeven aan de voorbereiding op de ontmoeting met SV Beemster. De trainer kon beschikken over een complete selectie van 15 spelers. Echter doordat een aantal spelers de afgelopen week niet op de trainingen zijn verschenen, kon eenvoudig een keuze gemaakt worden voor een elftal.
Na een niet al te overtuigende warming-up moest dan toch worden aangetreden tegen de matadoren uit “De Kuil”. Na een onzeker en aarzelend begin wisten we de 0-1 achterstand uiteindelijk om te buigen naar een eclatante en zeer terechte overwinning. Een absolute pluim voor onze ploeg die deze zondag in staat was het gemis aan fysieke fitheid om te zetten naar een positieve mentale attitude. Door deze instelling kon de goed leidende scheidsrechter een 10-2 overwinning op het wedstrijdformulier invullen.
Met onder andere doelpunten van onze productieve voorhoede Mike Deitmers en Mike Koster. Ik heb begrepen dat Mike Deitmers gisteravond nog met de wedstrijdbal op de kermis is gesignaleerd.
De prestaties van een tweede selectie team zijn grotendeels afhankelijk van de aanwezigheid van voldoende spelers, omdat zij ook beschikbaar moeten zijn voor het vlaggenschip. Afgelopen zondag is bewezen dat niet alleen de kwaliteit maar ook de kwantiteit garant kan staan voor positieve resultaten. Laten we hopen dat er dit seizoen een optimale bezetting blijft, zodat we kunnen meedoen voor de bovenste plekken

2015-09-21T20:57:05+00:00maandag 21 september 2015|Senioren, Wedstrijdverslagen|