De C1 en de aansluiting!

//De C1 en de aansluiting!

SV De Rijp C1 – Purmersteijn C2 2 – 0

Een zes punten wedstrijd zo vroeg in het seizoen maar zo was het wel. Purmersteijn met 6 uit 2 en wij na een geweldige wedstrijd tegen ZCFC met 3 uit 2. Verlies je dit potje dan sta je zes punten achter, win je dan sta je op doelsaldo ineens boven de zojuist verslagen tegenstander. Vooraf in de kleedkamer werd gewezen op het feit dat dit een heel ander duel zou worden dan tegen IVV en zeker anders dan tegen ZCFC. Vandaag zouden we de degens kruisen met een gelijkwaardige tegenstander; dus concentratie en scherpte gevraagd! En eerlijk gezegd, ze stonden er vanaf de eerste minuut! Iedereen was scherp en fris aan de aftrap en geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. Ook deze keer was de eerste echte kans een doelpunt. De eerste corner van de wedstrijd vanaf links werd door Tom ter hoogte van de strafschopstip voorgezet en in de scrimmage die volgde was er maar één die echt resoluut was: Bart aarzelde niet toen de bal voor zijn sterke linker been kwam en joeg de bal in de touwen; 1-0 na vijf minuten! Een gevalletje van een goed begin is het halve werk!

De teams waren aan elkaar gewaagd en het spel golfde op en neer. P’steijn raakte een keer de lat en in de andere gevallen stond Reece betrouwbaar op zijn post! Halverwege de eerste helft was iedereen getuige van een ongelukkig incident. Na een stevig duel om de bal moest de tegenstander van Tom het veld verlaten met een geblesseerde enkel. Tom schrok wel een beetje van het feit dat dit het gevolg was zijn tackle. Maar wie Tom kent weet dat hij geen greintje kwaad in zich heeft en dat hij nooit expres zijn tegenstander zou verwonden. Namens Tom wensen wij deze ongelukkige tegenstander veel beterschap en hopen dat hij snel weer op de velden terug is.
Ondertussen was Vaal ingevallen voor Milan en zijn eerste actie in de 25e minuut was een uitstekend blok zetten waardoor de centrale verdediger even de organisatie kwijt was. Bart maakte hiervan gretig gebruik door, na een snelle ingooi van Daan, op te stomen naar de achterlijn en een uitgekiende pass te versturen naar Robbert die de bal er alleen nog maar hoefde in te lopen: 2-0. Ik maakte me ook wel een beetje zorgen want het zou toch niet zo zijn dat er een wedstrijd voorbij zou gaan zonder dat Robbert een doelpuntje mee zou pikken….? ( Psst, niemand zeggen maar hij heeft al zes achtereenvolgende wedstrijden gescoord ) De rust werd vervolgens zonder kleerscheuren en met een 2-0 voorsprong bereikt!

Iedereen wist dat de tweede helft zwaar zou worden. In de rust werd gevraagd om nog 35 minuten volledige concentratie en tomeloze inzet. En dat was precies wat de mannen en Nicole op het veld lieten zien. Er werd gewerkt voor elke meter en voor elke bal. Purmersteijn werd er moedeloos van dat ze er niet in slaagde om een gaatje te vinden in de hechte verdediging en als er dan een keer een bal doorslipte dan stond Reece op zijn post om de gaatjes te dichten. Goed gekeept man!

En zo verstreken de minuten ( als je voorstaat gaat dat wel heel langzaam) en naderde de eindstreep! Er werd in de tweede helft niet meer gescoord en de eindstand was hetzelfde als de ruststand: 2-0 Een verdiende overwinning en de aansluiting met de top van de ranglijst was een feit. De overwinning werd gevierd met een heerlijk stuk taart van de familie Visch omdat Milan vorige week het 10de doelpunt had gescoord. Heerlijk gebakken Marcel ! Volgende week Purmerland en op naar de derde plaats! Mannen en dame, bedankt voor jullie inzet en goede wedstrijd; Maurice en ik zijn trots op jullie!

2015-09-27T14:34:07+00:00zondag 27 september 2015|Wedstrijdverslagen|