SV De Rijp D2 – IVV D2 zaterdag 26 september : 4-1

//SV De Rijp D2 – IVV D2 zaterdag 26 september : 4-1

Job 1-1, Job 2-1, Job 3-1, Jauke 4-1, grensrechter van dienst: Dhr.Jaap Stelder.

“Nazomeren met volle winst”
“Job Lewanstelderski” heeft de D2 zaterdag opnieuw aan een overwinning geholpen, maar daar ging een moeizame start aan vooraf. Zeg maar; een goede kwalificatie maar toch achteraan starten…..IVV trok het initiatief naar zich toe, onze D2 stond erbij en keek ernaar, ondanks het strijdplan vooraf, stond er 0-1 op het bord. Door balverlies voorin, kwam achterin onze keeper Tom in een moeilijk te beoordelen situatie. Moest een goal toegeven, herpakte zich en speelde verder een prima wedstrijd. Vanaf dat moment waren de counters die ons enige verlichting konden brengen. Er werden eindelijk duels gewonnen op het middenveld, en het spel verplaatste zich richting het doel van IVV. De anslush treffer kon niet lang uitblijven, en daar dacht Job het zijne van en scoorde de 1-1 ; het vele thuispubliek op de banken. Uit een corner van Donny knalde Job de 2-1 in de “touwen”. Kort daarop werd het doel nogmaals “onder vuur” genomen door Job, maar de dwarsligger / kruising voorkwam een grotere voorsprong.
Maar dat het gezien de uitslag een ‘walk over” zou zijn, zeker niet. De moeite die te veel spelers hebben met het wel/niet koppen van een bal; het inspelen naar een speler in hetzelfde kleur shirt; kortom de basis van het voetbal.. is voor een kootz een grote zorg. Dus huiswerk voor de training.
In het 2de deel namen de IVV-ers het heft in handen, maar wij de kansen op een counter. Gevolg: Job op avontuur,  3-1. Hierna was het IVV die onze middenvelders en verdediging behoorlijk op de proef stelde. Het was druk in ons doelgebied. Tom moest tot het uiterste gaan en werd hierbij geholpen door de kooiconstructie van het doel. Moeizaam kwamen wij onder de druk vandaan. Het slot akkoord was voor Jauke, die met een prima actie de 4-1 liet bijschrijven. Een goed resultaat: 3 gespeeld, 9 punten, gelijk in punten met Volendam, met een minder doelsaldo staan wij op plek 2 in de 3de klasse.
Volgende week 3 oktober naar Ilpendam D1, aanvang wedstrijd 14.00 uur, vertrek vanaf P1 12.45 uur.
Voor El Classico op 10 oktober thuis tegen Volendam kunt u reeds reserveren…….graag tot de volgende week.

J. van der Scheur; kritisch sport journalist.

2015-09-27T14:27:31+00:00zondag 27 september 2015|Wedstrijdverslagen|