De Rijp maakt het zichzelf onnodig moeilijk

/, Wedstrijdverslagen/De Rijp maakt het zichzelf onnodig moeilijk

In de uitwedstrijd tegen Alcmaria Victrix, die vooraf als lastig werd beschouwd, heeft SV De Rijp het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt. Na een aftastend begin, waarin duidelijk werd dat de verdediging van de Alkmaarders niet de sterkste linie was, kwam Nick Visser na een sprint om de laatste man heen vrij voor de keeper en scoorde fraai in de rechter beneden hoek, 0-1.
De scheidsrechter gaf direct in de beginfase aan dat hij de baas was en goed (soms iets te lang) de voordeelregel afwachtte. In het vervolg van het eerste kwartier waren de Rijpers niet scherp genoeg en lieten de tegenstander te veel voetballen, zonder echter in de problemen te komen. Hierna namen ze weer het heft in handen via goede aanvallen waarbij Nick, en iets later Ricardo Stam, centimeters tekort kwamen.
In de 27ste minuut was het dan wel raak, Ricardo wierp op rechts in richting doel op Wesley die de bal prima met zijn hoofd verlengde op Patrick Oudejans die uitstekend met een kopbal scoorde, 0-2. Dit was tevens de ruststand.
Vier minuten na rust een vrije trap van Michel. Hij bereikte bij de tweede paal Jos die de bal terug legde op Patrick die niet nadacht en de 0-3 aantekende. Vlak daarna kreeg Nick na een prima pass van Ricardo de kans om 0-4 te maken, maar helaas zijn stiftbal ging naast.
Wat hierna gebeurde weet ik niet precies, maar nagenoeg het gehele elftal van De Rijp straalde een bepaalde matheid uit, terwijl Alcmaria juist aanzette. Dat zij dan ook in de 63ste minuut de 1-3 maakten was niet geheel verrassend. Nu zou je juist zeggen dat we gewaarschuwd waren, maar helaas. Na een pass van de keeper (?) ging de bal richting de zestien meter van De Rijp. Michel Keetman dacht er iets te eenvoudig over en de bal sprong van zijn voet in een poging die te controleren. Alcmaria profiteerde optimaal van de fout: 2-3.
Na de wissels en nog een aantal kansen over en weer, bleef het uiteindelijk 2-3 en konden we weer drie punten bijschrijven.
Gelukkig doen we mee om de bovenste plaatsen, maar we moeten alle wedstrijden wel volledig geconcentreerd blijven, want met alle respect bij een tegenstander als vandaag mogen we het niet zo moeilijk in slotfase krijgen.

Desalniettemin ben ik trots op jullie !

Peter Stam

2015-10-01T10:23:22+00:00donderdag 1 oktober 2015|Senioren, Wedstrijdverslagen|