SV De Rijp C1 – Purmerland C1 5 – 1

//SV De Rijp C1 – Purmerland C1 5 – 1

Een mooie overwinning na een indrukwekkende stilte.

Deze keer verzamelden we al een uur van tevoren. Niet omdat we dachten dat we een langere teambespreking nodig zouden hebben, maar omdat Robin had gevraagd om het team voor de wedstrijd te mogen toespreken in de kleedkamer. Nadat iedereen verzameld was nam Robin het woord en vertelde met een emotioneel verhaal dat hij binnenkort 2 of 3 maanden uit de running zou zijn vanwege een voorgenomen medische ingreep. Hij heeft ervoor gekozen om zijn explosieve groei te stoppen en moet daarvoor onder het mes. Een moedige en dappere weloverwogen keuze die hij persoonlijk aan zijn teamgenoten wilde vertellen! Nou weet ik niet of u weet hoeveel moeite het soms kost om een kleedkamer met 13 spelers in de leeftijd van 13/14 jaar stil te krijgen maar dat is soms niet makkelijk. Deze keer echter wel! Het was een indrukwekkende en gepaste stilte met veel respect voor de moeilijke beslissing die Robin heeft genomen! Het team schaarde zich zonder geluid achter het besluit van onze betrouwbare centrumverdediger. Robin, we staan achter je en wensen je ongelofelijk veel sterkte toe!

Maar we hadden ook nog een wedstrijd voor de boeg en na de stilte werd het tijd om ons daar op voor te bereiden. Een wedstrijd tegen een tegenstander op gelijke hoogte en dus belangrijk om mee te blijven doen om de ereplaatsen. We voorspelden dat Purmerland veelvuldig de lange bal zou hanteren en dat wij daar ons met ons combinatiespel tegen zouden moeten wapenen. Onze voorspelling kwam uit! Purmerland probeerde met lange ballen de snelle spitsen te bereiken en het duurde een paar minuten voordat we dat door hadden. Maar de eerste de beste keer dat we onder hun druk uit kwamen was het wel meteen raak. Tom werd op rechts de diepte ingestuurd en zijn heerlijk voorzet vanaf de achterlijn was perfect en op maat. Robbert was goed meegelopen en kopte de bal strak achter de keeper: 1 -0 en jawel, dat is zeven achtereenvolgende wedstrijden gescoord! Na een onoplettendheid in de achterhoede scoorde Purmerland de gelijkmaker. Zij konden daar echter niet lang van genieten omdat de volgende aanval van De Rijp alweer raak was. Deze keer waren de rollen omgedraaid en werd Robbert door Milan op de linkervleugel bereikt. Nu was het Robbert die voorzette en Tom die kon inkoppen: 2-1

Nog voor de rust kwamen we op 3-1. Milan promoveerde uit de draai een schot van Robbert tot doelpunt en zette een comfortabele 3-1 ruststand op het scorebord.

Ook nu werd in de kleedkamer gevraagd om dezelfde concentratie en inzet in de tweede helft als de week ervoor. Purmerland ging er vol voor en riepen vergeefs om een strafschop na een aanval door het midden. Scheidsrechter Twan Kamminga besloot echter gedecideerd om niet te fluiten en heel De Rijp haalde even opgelucht adem. Alhoewel Purmerland het nog wel probeerde was de wedstrijd in de 16de minuut gespeeld toen Ole, na een slimme assist van Stijn, het strafschopgebied in sneed en met zijn linker! been een stiftje in de verre hoek liet verdwijnen: 4-1. Vaal mocht na de wissel van Bart zijn opwachting in de spits maken en pikte ook nog een doelpuntje mee. Op ‘zijn Vaals’ zette hij een blok en stond plotseling alleen voor de keeper en aarzelde toen geen moment. Met een bekeken schot deed hij de wedstrijd definitief op slot:5-1. De overwinning werd luidruchtig gevierd na die indrukwekkende stilte.

Volgende week een loodzware pot tegen Jos uit de Watergraafsmeer. Een tegenstander van het kaliber IVV. Kijken of we ons daar tegen kunnen wapenen en met 1 of meer punten uit Amsterdam in De Rijp kunnen terugkeren. Jullie zijn er klaar voor !

2015-10-04T16:19:50+00:00zondag 4 oktober 2015|Wedstrijdverslagen|