Zevenklapper De Rijp tegen tien man Bergen

/, Wedstrijdverslagen/Zevenklapper De Rijp tegen tien man Bergen

Zondag waren de voetballers uit Bergen te gast, die in alle voorafgaande jaren slechts drie keer eerder uitkwamen in de Vierde Klasse, maar daar na een verblijf van slechts één seizoen weer uit degradeerden naar de voor hen zo bekende Vijfde Klasse. Desalniettemin waren ze dit seizoen prima begonnen in de Vierde Klasse: zes punten uit vier wedstrijden. De Rijp begon heel scherp aan de wedstrijd en creëerde in de eerste vijf minuten al twee goede kansen. In de zesde minuut moest de aanvoerder en laatste man van Bergen al aan de noodrem trekken, door Ricardo de doortocht te belemmeren. Tot verbazing gaf de jonge scheidsrechter (19) uit Grootebroek alleen een vrije trap! Na ruim een kwartier was het dan eindelijk raak. Na een uittrap van Jos Timmer werd de bal door Ricardo doorgekopt op Nick, die zijn snelheid benutte en op het juiste moment de bal breed legde op Tim 1-0. Hierna had De Rijp het zich veel gemakkelijker kunnen maken door de opgelegde kansen te benutten, echter de rust werd met 1-0 ingegaan.
De eerste vijftien minuten in de tweede helft waren duidelijk voor Bergen en zij geloofden, doordat het maar 1-0 stond, op meer en ja, dat gebeurde dan ook. Jos, die op zich een prima wedstrijd speelde, ging in de fout door te proberen zich tussen twee man uit te spelen in plaats de bal over de zijlijn te werken, 1-1. Gelukkig hebben we wat opgestoken van de wedstrijd tegen Alcmaria, want in plaats van te verslappen werd er juist een versnelling ingeschakeld, dat leidde tot de 2-1 door een snel genomen vrije trap van Roy op Pascal, die op zijn beurt een prima voorzet afleverde bij Nick. Na commentaar op en een dreigende houding tegen de scheidsrechter werd na deze goal ook nog eens de nummer 12 van Bergen met een tweede gele kaart het veld afgestuurd. Dit alles gebeurde slechts binnen twee minuten na de gelijkmaker. Na wederom een aantal goede kansen was het in de zeventigste minuut na een knappe pass van Wesley weer Nick die 3-1 maakte. Na acht minuten van relatief weinig kansen sloeg De Rijp binnen elf minuten genadeloos toe:
– 78e minuut: na een pass op Tim miste zowel de keeper als Tim de bal, maar Aris liep attent mee en scoorde 4-1.
– 82e minuut: na wederom een goede pass van Wesley liet Tim zijn tweede van de middag aantekenen: 5-1.
– 86e minuut: Bergen gaf totaal geen weerstand meer en Wesley kon zijn meer dan verdiende goal scoren: 6-1.
– 89e minuut: na een teruggelegde corner werd de voorzet door Jos binnen gekopt: 7-1.
Dit werd de eindstand. Al met al blijkt een goede instelling altijd te leiden tot een goed resultaat.

Volgende week Graftdijk uit. Dit zal niet gemakkelijk worden want die ploeg speelde keurig gelijk bij Egmondia.

Peter Stam

2015-10-08T15:24:09+00:00donderdag 8 oktober 2015|Senioren, Wedstrijdverslagen|