Topkeeper Tom Dijkstra in de 2de helft “man of the match”

//Topkeeper Tom Dijkstra in de 2de helft “man of the match”

Zaterdag 10 oktober, centre court SV De Rijp,

De D2 kreeg afgelopen zaterdag de koploper uit Volendam op bezoek. Laten we zeggen een examen voor onze talenten. Jammer genoeg ontbrak onze rechterspits Donny wegens ziekte (beterschap Don, namens de spelers en technische staf). Dus moest weer creatief met de opstelling geschoven worden. Na de opwarmronde, die overigens een goed gevoel gaf, dacht de kootz dat wij hier goed partij konden geven…dat ging een hele tijd goed met Tom op doel, achter Mees, Zilt, Jurre en Xander, het middenveld; Sam, Job en David, en op “pole” Wessel, Bram en Jauke. Als supper subs Thijs en Rick.

Het begin was niet slecht, en toch lieten onze D`s zich terug drukken door de “wijdbroeken”. “Te veel met de kont naar de eigen 16…”aldus de Kootz, “niet goed…” is een constatering naar wij denken……Dat hield in dat onze verdedigers behoorlijk onder druk kwamen en de 0-1 kon niet uitblijven, tot zover geen paniek. Uit een kansrijke aanval ontstond een corner vanaf links. Die werd perfect genomen door Wessel en op maat afgeleverd op het hoofd van Job en zie daar de 1 – 1 ( einz tzu einz zo u wilt ). De indruk ontstond toen dat we mee konden komen met de “veulendammers”, maar de 11 J-ees ging ien tandje er bai speulen. Het tempo werd opgeschroefd, met een veulendams tikkie takkie, 1-3. Waarbij een meisje in het team van de koploper, 4 van onze verdedigers voor “Joke” zetten (was haar naam geloof ik).

In het 2de bedrijf ontpopte onze keeper Tom zijn kwaliteiten….. wat een TOPPER ! “gien ien d`r in” aldus de coach van de tegen partij na afloop. Tom zag voor zijn neus dat zijn team het moeilijk had. Hij stond als een veldheer in zijn doel. Jammer te constateren dat spelers, waarvan wij dachten dat zij het team op “sleeptouw “zouden nemen, het hoofd lieten hangen. Waarbij een 2-3 of zelfs 3-3 toch mogelijk was, maar de “koppies”gingen in de ogen van de Kootz TE Snel naar beneden, “neem een voorbeeld aan jullie keeper, die geeft niet op” aldus de kootz. Deze wedstrijd is toch weer een leermoment. Hoe je tegenstander speelt, zoals baltechniek en positiespel waren zij toch ietsje verder. Zo leer je elke wedstrijd weer wat bij.
Een compliment richting de leidsvrouwe ( scheidsrechterin ) van dienst, helder en duidelijk en een talent, waar er bij onze jeugd van de SV meer van zijn. Tevens dank aan onze grensrechter Jaap, soepel, elegant en schwung…..

Volgende week zaterdag 17 okt;
Marken D1 – SV De Rijp D2 aanvang; 9.45 uur (`s ochtends…)
Vertrek UITERLIJK 8.45 uur, zegt het voort….zegt het voort….

2015-10-11T16:28:35+00:00zondag 11 oktober 2015|Wedstrijdverslagen|