Patrick Oudejans is jongere broer de baas

/, Wedstrijdverslagen/Patrick Oudejans is jongere broer de baas

Het duel tussen de Oudejansen eindigde zondag in het voordeel van de speler die veelal in de schaduw stond van zijn drie jaar jongere broer. Ofwel, Patrick (24) beslechtte de ‘broedertwist’ met Kevin in zijn voordeel: 1-0. Patrick verliet vorig jaar Vrone om zijn kansen te beproeven bij de club uit de geboorteplaats van zijn vader Hans: SV De Rijp. Maar Kevin blijft de club uit de huidige woonplaats van zijn ouders nog steeds trouw: Vrone uit Sint Pancras. Na de degradatie uit de Derde Klasse kwamen beiden dit seizoen in dezelfde poule terecht. Voor de competitie kwam er een hoop bluf richting De Rijp. Vrone zou kampioen worden, Vrone zou in elk geval boven De Rijp eindigen. Vooralsnog staat SV De Rijp op de tweede plek met zes punten voorsprong op Vrone. Er werd vooraf gesproken over een veel jonger elftal. Ook dat was niet waar. De gemiddelde leeftijd van het basisteam van Vrone kwam uit op 24,6, die van SV De Rijp op 23,3 jaar.

Gezegd moest worden dat Michel Keetman (43) het gemiddelde van de Walvisvaarders behoorlijk had kunnen opkrikken, maar trainer Peter van der Zwaan hield de routinier op de bank. Op zijn plek speelde Patrick Oudejans. Een week eerder viel hij nog heel ongelukkig in tegen SV Graftdijk. Maar op de plek van de centrale verdediger speelde Patrick een puike wedstrijd. Van der Zwaan had erop gerekend dat Patrick tot op het bot gemotiveerd zou zijn en de oefenmeester werd daarin niet teleurgesteld. Zelden liet hij zich verrassen, slechts een enkele keer was zijn inspeelpass niet goed.

Tegelijkertijd werd broer Kevin op het middenveld onschadelijk gemaakt door uitblinker Roy de Beus. Het talent, over wie vader Hans zegt dat hij waarschijnlijk niet te houden is voor Vrone, kwam totaal niet in zijn spel en was zelden gevaarlijk. Toch heeft hij al zeven treffers achter zijn naam staan.

Tel daarbij op het zeer degelijke keeperswerk van Jos Timmer, het uitstekende optreden van de backs Pascal Oudejans en Rick Schrama, alsmede de goede vorm die zijn broer Jos in het centrum etaleerde, en het mag duidelijk zijn dat het verdedigende bolwerk van SV De Rijp er goed uit zag tegen Vrone. De ploeg van trainer Rajesh Bishesar had wel regelmatig balbezit, maar creëerde nauwelijks kansen.

En dat terwijl SV De Rijp in de eerste helft de wedstrijd had kunnen beslissen. Tim Deitmers stuitte al in de zevende minuut op Vrone-doelman Luck van der Laan. Tien minuten later demonstreerde De Rijp misschien wel de mooiste aanval van de middag. Een actie over rechts werd door Nick Visser verlengd met een hakje en Wesley Rollman schoot vervolgens van afstand de bal in de winkelhaak. Via binnenkant kruising stuitte het leer echter weer op het veld. Nick kreeg nog eens kans om De Rijp op voorsprong te zetten, maar het was Tim die dat daadwerkelijk deed. Hij anticipeerde met grote snelheid op een prima lange pass vanaf de vleugel van Rick. Doelman Luck deed zijn naam even geen eer aan en trapte bij het uitlopen over de bal. Vervolgens was het voor Tim een koud kunstje 1-0 aan te tekenen.

Tien minuten voor tijd had De Rijp de voorsprong kunnen vergroten. Menno Meijland, nog steeds in afwachting van een uitspraak over zijn beroep, werd in het strafschopgebied door Francis da Costa Gomez ten val gebracht. Maar Wesley zag bij hoge uitzondering zijn strafschop worden gestopt door de nu wel gelukkige Luck.

In de tweede helft kopte Nick een voorzet van Rick naast en de rechtsback moest aan de andere kant een bal van de eigen doellijn wegwerken. Daarna werd het vooral een fysieke wedstrijd waarin De Rijp zich te makkelijk liet terugdrukken. De degradant uit de Derde Klasse was al heel offensief gestart met een 3-4-3-formatie, maar het rendement bleef uit.

Over twee weken ontmoet koploper Dynamo nummer drie Zeevogels. De Rijp reist dan naar Schermerhorn voor het duel met Sporting S. Als Dynamo punten verspeelt, zou ons vlaggenschip zomaar de eerste periode kunnen pakken. En volgende week lekker op avontuur tegen Hoofdklasser ADO ’20 in het bekertoernooi.

Erik Oudshoorn

2015-10-19T19:36:56+00:00maandag 19 oktober 2015|Senioren, Wedstrijdverslagen|