SV De Rijp kansloos om beker tegen ADO ‘20

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp kansloos om beker tegen ADO ‘20
Doelman Jos Timmer incasseert half dozijn treffers maar maakt toch indruk

Het bezoek van SV De Rijp aan ADO ’20 om de KNVB-beker is op een fiasco uitgelopen. Het team van trainer Peter van der Zwaan incasseerde een half dozijn treffers. Het is dat het vizier van de ploeg uit Heemskerk niet altijd op scherp stond en dat de Hoofdklasser een groot aantal reserves inzette, anders waren de dubbele cijfers wellicht op het scorebord gekomen.

Aan de andere kant speelde ook De Rijp niet in zijn sterkste opstelling. Menno Meijland ontbrak vanwege een schorsing. Al is zijn oorspronkelijke straf van zeven wedstrijden door de tuchtcommissie omgezet in een sanctie van vier duels nadat speler en bestuur de overdreven schikking niet accepteerden. In de tweede helft moest Ricardo Stam worden vervangen vanwege een hamstringblessure. Hij speelde dit keer in de spits en was een van de weinige spelers die het niveau van ADO ’20 aankon. Van der Zwaan verving ook zijn tweede spits Nick Visser uit angst voor een schorsing.

ADO ’20 verdeelde het half dozijn treffers keurig over de eerste en tweede helft. Maar het kwam pas op voorsprong nadat Rick Schrama in de tiende minuut in eigen doel kopte. Zonder dat er sprake was van enig gevaar, werkte hij de bal tegen het net achter de verbouwereerde doelman Jos Timmer. Het was symptomatisch voor De Rijp, dat veelal de handelingssnelheid miste om ADO ’20 goed partij te bieden. De Walvisvaarders liepen de hele wedstrijd als opgejaagd wild over het veld van Sportpark De Vlotter. In de bestuurskamer werd er achteraf smalend over een Robin van Persietje gesproken.

Maar gezien het veldoverwicht van ADO, dat De Rijp het grootste gedeelte van de wedstrijd op eigen helft drukte, was die openingstreffer er tóch wel gekomen natuurlijk. Ted Amson maakte twaalf minuten later 2-0 en vervolgens loste Ricardo het eerste schot op doel namens De Rijp. De bal knalde nog een keer op de paal bij Timmer en hij was kansloos bij een fraaie omhaal van Sven Bertnzen. Dat zou echter volgens assistent-scheids Dylan Stam in buitenspelpositie zijn geweest.

Na rust tekende Bertnzen ook voor 4-0. Selcuk Yilmaz maakte de vijfde en tien minuten voor tijd was ook Sead Mazreku nog doeltreffend. Tim Deitmers kreeg de beste kans op een eretreffer, maar hij stuitte op ADO-doelman Mats van der Wijst. Het was geen schande dat De Rijp zo over de knie ging. Maar het kat-en-muis-spel gaf op pijnlijke wijze aan hoe ver ons vlaggenschip is verwijderd van de top van het amateurvoetbal. Aan de andere kant walste de voormalige Topklasser ADO ’20 ook over eersteklasser AFC ’34 heen: 4-0.

Het bekeravontuur is over, maar er wacht nu een interessante competitie waarin De Rijp een greep naar de macht kan doen in de Vierde Klasse C. Zondag uit in Schermerhorn tegen Sporting S en een week later komt Apollo ’68 op bezoek. Tot slot: in de riante bestuurskamer kwam het dappere optreden van de jonge doelman Jos Timmer nog ter sprake. ‘Die gaan jullie niet houden’, voorspelde een van de bestuursleden. We hopen natuurlijk op het tegendeel, maar een mooier compliment kon Jos niet krijgen.

Erik Oudshoorn

2015-10-26T20:18:39+00:00maandag 26 oktober 2015|Senioren, Wedstrijdverslagen|