De C1: Slechte wedstrijden winnen is ook een kunst…

//De C1: Slechte wedstrijden winnen is ook een kunst…

ZOB C2 – SV De Rijp C1  2 – 3

Wat is bij een wedstrijd als vandaag het grootste gevaar? Unaniem was het antwoord in de kleedkamer: ONDERSCHATTING! Een gewaarschuwd team telt voor twee denk je dan . En als dan, in de 2de minuut,  de eerste de beste aanval resulteert in een corner die door onze nummer 10, Bart, meteen wordt gepromoveerd tot doelpunt, 0-1 , dan denk je: Ze hebben het begrepen!

We maakte ons op voor een doelpunten festijn en rekende op een gebroken tegenstander die zijn verzet per direct zou staken. Het liep echter anders!
ZOB vocht zich terug in de wedstrijd en legde zich niet bij voorbaat neer bij een nederlaag. Ze waren feller in de duels en gaven ons behoorlijk tegenstand. Om eerlijk te zijn voetbalde ze beter dan wij dat deden en profiteerde plotseling van een moment van onachtzaamheid op het middenveld. Een tegenstander liep ongehinderd weg uit de rug van  onze middenvelders en drong zo door tot diep in ons strafschopgebied. Tot slot mocht ie ook nog ongehinderd aanleggen en wist hij, tot afschuw van vele Rijpers langs de zijkant, ook nog succesvol af te ronden; 1-1

Met die stand werd de rust bereikt. De avond ervoor had ik tijdens een cursus nog geleerd dat ik positief moest coachen en dat ik rustiger langs de lijn moest zijn. ‘Probeer eens niet te coachen’ stond er op een kaartje wat ik de avond ervoor van de cursusleider mee had gekregen. Toch voelde ik me geroepen om een kleine peptalk te houden tijdens de rust.  Terug naar de basis! Strak en hard inpassen, de bal het werk laten doen en zeker niet denken dat je er al bent! Na deze helft mocht van onderschatting geen sprake meer zijn ! Er moest uit een ander vaatje getapt worden, de boel moest op scherp!
En daar zijn we dan wel weer sterk in! Binnen een minuut stonden we weer op voorsprong! En diepe bal vanuit het middenveld had eigenlijk voor de keeper moeten zijn maar zijn timing was niet helemaal goed. De bal stuiterde over hem heen en de goed doorgelopen Vaal kreeg de bal op een presenteerblaadje en hoefde de bal er alleen nog maar in te lopen; 1-2. De rust keerde een beetje terug in het spel  maar het personeelsbestand begon ons een beetje parten te spelen. We misten Robin en Youri en Morris mocht eigenlijk maar een helftje meedoen. Robbert was de dag voor de wedstrijd op zijn arm gevallen en viel in de eerste helft weer op zijn gekwetste arm, Goed, Morris moest er dus uit en Robbert moest met een gekwetste arm proberen om voorzichtig de wedstrijd uit te spelen. Gelukkig namen we in de tweede helft verder afstand. Ole gaf na een goede actie in het strafschopgebied een voorzet die aan onze beider spitsen voorbij leek te gaan maar plots was daar, als een duveltje uit een doosje, Stijn die precies op tijd op de juiste plek stond om de 1-3 te noteren.  Rustig uitspelen nu! Met Ole als laatste man en Robbert met 1 arm in de spits gingen we de laatste 10 minuten in. Niks aan het handje dus. Maar een sliding van Ole in het strafschopgebied werd door te scheidsrechter uitgelegd als het neerhalen van een doorgebroken speler en het verbaasde eigenlijk niemand dat hij een penalty gaf: 2-3 En nog 5 minuten op de klok.

Ja, we speelde de wedstrijd uit en we trokken de overwinning over de streep. Maar niemand kon echt terugkijken op een briljante wedstrijd. Maar goed, slechte wedstrijden winnen is ook een kunst ! en we namen de drie punten mee naar huis. Maar ik hoef niemand uit te leggen dat we volgende week tegen Beemster anders voor de dag moeten komen. Gewoon weer lekker ballen mannen en dame! Jullie kunnen echt zoveel beter en met dat vertrouwen gaan we dan ook de onvervalste derby tegemoet. Op naar plek drie!

2015-11-01T23:05:47+00:00zondag 1 november 2015|Wedstrijdverslagen|