S.V. De Rijp VE 45+ 1 – E.V.C. 45+ Uit het niets.

/, Wedstrijdverslagen/S.V. De Rijp VE 45+ 1 – E.V.C. 45+ Uit het niets.

Wat een prachtige avond gisteren op Graft. De veiling voor het nieuw te bouwen dorpshuis liep als een trein. Er waren alleen maar leuke mensen, er waren leuke kavels die voor zeer leuke bedragen weggingen. Geweldig. Aan het eind van die avond vond er een discussie plaats tussen twee kantinekanjers. De een daagde de ander uit om ons team te ontvangen met een lekker ontbijtje, gebakken eitjes, koffie, niet alleen lekker, vooral ook gezellig. En zo kwam het dat er 3 spelers van 46 al vroeg werden verwend in de SV De Rijp kantine.
Zo kwam het dat we vol uit de startblokken gingen. We kregen Dist er bij van 47. Die deed het geweldig. Zijn inzet werd slechts overtroffen door Marc Vendel. Voor rust kreeg Marc 3 kansen die alle drie werden verzilverd. Een rendement waar Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld stink jaloers op zouden zijn. Fantastisch.
Zombie had haast niets te doen. Dat was misschien maar goed ook. De brave borst had zaterdag weer een date gehad met Miss Amstel, vandaar.
Helaas namen wij de verdedigende taken te serieus, stonden we te dicht op onze eigen keeper en moesten we een tegengoal toestaan omdat Zombie helemaal niets kon zien. Jammer. Evengoed gingen we ongebroken de kleedkamer in voor de onovertroffen limonade van Sandra en John.
We spraken af, of wilden dat net gaan doen, toen twee mensen van 47 Dist kwamen claimen in verband met teveel blessures. 47 Ging op dat moment nog voor de titel, dus kon Dist niet meer met ons meedoen. Zelf zitten we ook niet dik in het volk, dus zelfs ik had de kicksen maar weer eens aangetrokken.
De tweede helft gingen we voortvarend van start, EVC ook. Ze maakten al snel hun tweede. Direct daarna strafte John Meijer het feit dat hun keeper te ver voor zijn goal stond af met een zeer goed geplaatst schot tussen te palen. De marge was weer twee. We bleven rustig en goed tikken. Dat moest ook wel want met maar een halve wissel speel je zo’n wedstrijd toch een beetje op reserve. Helaas ging Mark door zijn rug in het veld en mocht ik mijn opwachting maken tussen de lijnen. De derde goal van EVC viel eigenlijk direct daarna hoewel ik daar niet echt een bijdrage aan had. Eén doelpunt verschil en nog 10 minuten te spelen.
En op dat moment stond daar ineens Dist weer bij ons. Zijn team stond met 3-0 achter en zijn aanwezigheid aldaar was minder pregnant. Wij daarentegen waren er dolblij mee. Vanaf dat moment was Dist in onze pot de Man of the Match. Door het goede werk van iedereen, de positieve coaching in het veld en teamspirit hebben we voor het eerst in 4 jaar weer eens gewonnen. Een heerlijk gevoel.
De eieren van Sandra hebben wonderen verricht. Sandra, op de volgende veiling kan jij een workshop eieren bakken aanbieden als kaveltje. Hartstikke bedankt.
Wat er daarna allemaal gebeurde in de kleedkamer laat zich raden. Uitzinnige veteranen, polonaises, bierbladen vol, euforische gesprekken (onder andere over de nieuwe ogen van Ellen). Het was een feestje.

Gegroet,
Lorenz