De C1 en winst in de derby (voor Robin)

//De C1 en winst in de derby (voor Robin)

SV De Rijp C1 – Beemster C1 4 – 1

Het was goed om Robin weer in ons midden te hebben. Nog niet in het veld, maar hij kon als extra steun bij ons in de dug-out plaatsnemen. Daar trof hij ook collega Matthijs aan die weer een keer met ons mee kwam doen en zo waren we eigenlijk helemaal compleet. Zoals vorige week geschreven was iedereen zich bewust van het feit dat we anders voor de dag moesten komen dan tegen ZOB. Trainer Maurice had zijn manschappen tijdens de trainingen uitstekend voorbereid op deze beladen derby en iedereen stond dan ook scherp aan de aftrap.
Beemster was in het verleden nog wel eens een geduchte tegenstander, maar in de twee wedstrijden die onze scouts bezocht hadden was al duidelijk geworden dat dit Beemster eigenlijk geen probleem mocht zijn voor ons team. Het bleek al snel dat we de bovenliggende partij waren en dat het wachten was op de openingstreffer. Het duurde drie kansen voordat het eindelijk raak was. In de 20 ste minuut werd Vaal de diepte ingestuurd en kon daardoor alleen op de keeper afgaan. Hij schoot goed, passeerde de doelman maar raakte de paal. Gelukkig bleef hij goed kijken en reageerde alert op de terugkaatsende bal en kon de bal alsnog in het doel lopen: 1-0.
Ook de 2-0 kwam voor rekening van Vaal. Hij reageerde het meest alert op een scrimmage in het strafschopgebied. De Beemster verdediging kreeg de bal niet weg en zo’n buitenkansje moet je Vaal niet geven. Hij is scherp voor het doel de laatste wedstrijden en scoorde zo zijn tweede doelpunt van de dag. We leken met deze prettige voorsprong de rust in te gaan maar een onterechte cornerbal gooide roet in het eten. Onze grensrechter Bart had gevlagd voor een verkeerde ingooi, maar de scheidsrechter negeerde dat. Uit de corner die toen ontstond kopte hun laatste man de aansluitingstreffer hard binnen: 2-1
In de rust was er echter geen reden voor paniek. Het stond gewoon goed en we hoefden niet veel anders te zeggen dan dat ze gewoon op dezelfde voet verder moesten gaan.

En eerlijk is eerlijk, Beemster had ook in de tweede helft eigenlijk niks in te brengen. En dat was dan tegelijkertijd een groot compliment voor onze verdedigingslinie. Youri verving Robin met verve en hij vormde samen met Nicole een centraal duo wat stond als een huis! De Beemster spitsen kwamen tegen hen totaal niet in het spel voor en ook aan de zijkanten stonden de backs Bas, Daan en Morris een solide partij te spelen. De verdediging vormde de solide basis voor de rest van het team. Aanvallend hielden we Beemster lekker bezig en dat leverde in de 10de minuut na rust een corner op. Een snel genomen korte corner kwam voor de voeten van de niet geheel fitte Tom. Deze leverde met zijn prachtige schot in de rechterbovenhoek en de 3-1 voorsprong echter een geweldige bijdrage aan deze wedstrijd. Het zou niet meer mis gaan. De Beemster keeper beleefde nog zijn ‘worst nightmare’ en schonk ons de 4-1. Hij liet een houdbaar schot van Bart door zijn benen rollen en deed daarmee de deur op slot.

De C1 revancheerde zich op de matige wedstrijd van de week daarvoor en hield de kansen op plek drie, wat zeg ik, op plek twee geheel in eigen hand. De C1 speelde 1 van zijn betere wedstrijden van het seizoen en trainer en leider stonden met veel plezier te kijken. Onze complimenten, het zag er goed uit, we zijn trots op jullie inzet en jullie spel. We nodigen jullie uit om volgende week hetzelfde in Purmerend te doen! We verheugen ons erop!

2015-11-08T17:34:52+00:00zondag 8 november 2015|Wedstrijdverslagen|