Monsterscore SV De Rijp tegen Apollo

/, Wedstrijdverslagen/Monsterscore SV De Rijp tegen Apollo

Na de bekernederlaag tegen ADO ’20 en het teleurstellende gelijkspel in het uitduel met Sporting S haalde SV De Rijp zijn gram. Apollo ’68 was zondag het slachtoffer. De ploeg uit Hensbroek werd met 8-1 weggevaagd. Vooral in de eerste helft speelde SV De Rijp bij vlagen voetbal van een andere planeet en des te meer is het zonde dat vorige week tegen een mindere tegenstander punten werden verspeeld. Want de concurrentie voor de titel in de Vierde Klasse C maakt bijna geen fouten. De conclusie is dan ook gerechtvaardigd dat nummer twee De Rijp alleen in de onderlinge duels de macht kan grijpen. Om te beginnen op 29 november tegen Dynamo.

De zege op Apollo was de grootste uitslag in 4C tot nog toe dit seizoen. De Rijp verdeelde de treffers keurig over twee helften. In de twaalfde minuut opende Wesley Rollman de score nadat de van een schorsing teruggekeerde Menno Meijland de bal voor zijn voeten kopte. Daarna bleef het scorebord twintig minuten ongewijzigd. Tot Ricardo Stam een vrije trap prachtig aansneed en op het hoofd mikte van Jos Schrama. Nog voor rust sloeg Nick Visser vervolgens twee keer toe. Bij de eerste treffer was Ricardo met een fraaie dieptepass de aangever. Bij de tweede liet Ricardo in buitenspelpositie de bal lopen voor Nick die uitstekend afrondde, want de Apollo-doelman maakte de hoek klein.

In de rust bleef Ricardo achter in de kleedkamer vanwege wat irritatie aan de achillespees. Van der Zwaan nam daarmee geen risico en bovendien kreeg zo Tim Deitmers weer speelminuten. De Rijp ging ook zonder Ricardo gewoon door met scoren. Menno maakte 5-0 na fantastisch voorbereidend werk van Valentijn. Nick stelde Tim in staat 6-0 te maken. En de zevende was een wonderschone van invaller Michel Keetman, die een vrije trap in de linker kruising mikte. Menno benutte in de 72ste minuut nog een strafschop die hij zelf afdwong. Tien minuten voor tijd deed Apollo wat terug, maar dat was niet eens voor de statistieken. Nick en Tim kwamen nog vrij voor de keeper, maar de eerste schoot op de doelman en de tweede trapte de bal naast het doel.

Het was moeilijk om in deze wedstrijd uitblinkers aan te wijzen want het hele elftal speelde perfect. Maar als je toch een naam moest noemen, kon je moeilijk om Nick heen. Hoewel hij met tien treffers meedoet met de topscorers van Noord-Holland, toonde hij zich absoluut niet zelfzuchtig en bleef hij de combinatie zoeken voor het doel.  Verder was hij zoals altijd sterk aan de bal. Jammer dat Nick begin december voor drie, vier maanden naar Australië vertrekt in verband met zijn studie. Als ontwerper in opleiding zal hij daar stage lopen.

Nick vindt het uiteraard vervelend dat hij SV De Rijp de rug moet toekeren. Zeker nu het met hem en zijn elftal zo goed gaat. ‘Maar ik moet aan mijn maatschappelijke loopbaan denken’, zegt hij logischerwijs. ‘We spelen Vierde Klasse en met alle respect is dat niet iets waar ik in de toekomst wat aan heb.’ Nick denkt in het voorjaar weer terug te keren. De vraag is natuurlijk wel hoe hij er dan conditioneel voorstaat. Hij weet zelfs al hoe De Rijp tijdens zijn afwezigheid moet spelen. ‘Dat zou bijvoorbeeld met een 4-5-1-systeem kunnen en alleen Tim als diepe spits. Maar voorlopig hoeft dat niet. Gelukkig ben ik er tegen Dynamo eind november nog bij.’

Erik Oudshoorn.

2015-11-09T17:15:11+00:00maandag 9 november 2015|Senioren, Wedstrijdverslagen|