De C1 en de jacht op de tweede plaats

//De C1 en de jacht op de tweede plaats

Purmerend C2  – SV De Rijp C1   0 – 8

Alhoewel we het niet volledig in eigen hand hebben zijn we in plaats van kandidaat voor de derde plaats ineens serieuze kandidaat geworden voor de zilveren medaille in onze competitie. De potentiele nummer twee JOS heeft een onverwachte nederlaag geleden tegen Purmerland en moet komend weekend inhalen tegen andere kandidaat voor de podiumplekken; Purmersteijn. Wij hopen op een gelijkspel ! Begrijpt u het nog,  ach, maakt niet uit. Wat u moet begrijpen is dat de C1 gewoon zijn eigen wedstrijden moet blijven winnen en deze week stond in dat kader de wedstrijd tegen laagvlieger Purmerend C2 op het programma.

De omstandigheden waren verre van ideaal. We begonnen 20 minuten te laat door een uitgelopen wedstrijd voor onze wedstrijd, een windkrachtje 7 over het veld en slechts 12 spelers ter beschikking ( jammer dat we Matthijs niet mochten lenen van onze collega’s van de B1). Enfin, Reece koos bij de toss terecht voor wind tegen in de eerste helft. Altijd lekker om in de tweede helft met een windje in de rug te mogen spelen.

Mede door die wind bleef Purmerend de eerste helft aardig op de been en duurde het langer dan normaal voordat we afstand namen van onze tegenstander. Weer was het Bart die de belangrijke eerste goal voor zijn rekening nam. Hij nam, in de 20ste minuut, een afgeslagen corner direct op zijn pantoffel en zelfs de keeper van 2.04 m werd er door verrast. Buiten zijn bereik belandde de bal in de doel: 0-1. De Rijp was de bovenliggende partij maar het duurde tot de 30ste minuut voordat de voorsprong werd uitgebouwd. Robbert, die al twee wedstrijden ‘droog’ stond, had genoeg van het doelpuntloze tijdperk en streepte de bal in de rechterbovenhoek: 0-2

Zoals gezegd mochten we de tweede helft ‘wind mee’ spelen. We moesten heel even wennen aan deze omstandigheden maar toen Robbert, in de 10de minuut, na een lekkere aanval door het midden voor de 0-3 tekende was het hek van de dam en was de weerstand van Purmerend gebroken.

Bart rondde een fraaie combinatie af voor zijn tweede en de 0-4. Ole krulde fraai een rechtstreekse vrije trap in de rechterhoek:0-5. De 0-6 ontstond uit een verre uittrap van Reece die Bart doorkopte en Robbert de gelegenheid bood om zijn derde treffer aan te tekenen. Ik weet dat Vaal direct daarna de 0-7 scoorde maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het doelpunt niet heb gezien omdat ik nog stond te ‘schrijven’ wie de nummer 6 had gemaakt. Het slot akkoord was ook voor Vaal. Hij stond op de goede plek na een lekkere combinatie over links en stuurde zijn directe tegenstander met een lichaamsschijnbeweging het Purmerender Bos in. Zijn schuiver was onhoudbaar voor de doelman: 0-8.

En na alle wedstrijden van vandaag zijn we van plek 4 naar plek twee opgeschoven. Volgende week een weekje rust en duimen we deze keer dat Purmersteijn lekker in zijn vel zit en JOS op een gelijkspelletje kan houden. Dan gaat het er voor ons heel aardig uit zien.  Kijken of  Volendam de trukendoos nog open gaat trekken en met een geheel nieuw team bij ons op de proppen komt? Anders mogen onze laatste twee duels in de najaar competitie geen probleem zijn en wachten we af wat de concurrentie doet?

Wij gaan serieus op jacht naar de zilveren plak ! Tot over twee weken!

2015-11-15T20:56:24+00:00zondag 15 november 2015|Wedstrijdverslagen|