De Rijp klaart winderige klus in Bergen

/, Wedstrijdverslagen/De Rijp klaart winderige klus in Bergen

SV De Rijp blijft in de Vierde Klasse C koploper Dynamo op de hielen zitten. De Walvisvaarders wonnen na een moeizame eerste helft uiteindelijk eenvoudig van Berdos: 0-3. Over twee weken ontmoeten SV de Rijp en Dynamo elkaar voor het eerst dit seizoen. Dan staat de koppositie van de ranglijst op het spel.
Het team van coach Peter van der Zwaan moest zondag eerst in Bergen een klusje klaren. Gezien de stevige wind stond het bij voorbaat vast dat een elftal dat verzorgd aanvallend voetbal speelt het moeilijk zou krijgen. Berdos opereerde met een versterkt centrum, waardoor het niet eenvoudig was in het vijandelijke strafschopgebied te komen. In de hele wedstrijd maakte De Rijp het zichzelf bovendien extra moeilijk door verschillende kansen te missen. Zowel voor als na rust. Achteraf konden zes honderd procent-kansen worden genoteerd.
Na een voorzet van Rick Schrama, schoot Nick Visser in de vijftiende minuut van dichtbij over. Menno Meijland trapte de bal zes minuten later voorlangs. Kort voor rust kwam Nick oog-in-oog met de doelman van Berdos te staan, maar wist hem niet te passeren. In de tweede helft hielp Valentijn Jonk een kans om zeep, trapte Menno van dichtbij de bal op de keeper en kreeg Ricardo nog een grote mogelijkheid. Laatstgenoemde schoot ook nog loeihard van zo’n dertig meter op de paal.
Maar in de eerste helft ging net zo’n harde knal van Ricardo na een assist van Wesley Rollman wél hoog in de touwen. Menno zette 0-2 op het scorebord na een scrimmage voor het doel die ontstond uit een corner van Ricardo. Nick zorgde in de slotfase voor een fantastische toegift. Met een stift a la Dennis Bergkamp verschalkte hij de doelman van Berdos. Het was al weer zijn elfde doelpunt dit seizoen.
Berdos, dat aanvankelijk wat minder last van de wind leek te hebben, creëerde een paar kansen, maar miste stootkracht. Doelman Jos Timmer incasseerde slechts wat losse flodders die over zijn doel vlogen. Dat was mede ook de verdienste van Jos Schrama die in samenwerking met good-old Michel Keetman in het centrum van de defensie een vrijwel foutloze wedstrijd speelde.
SV De Rijp is klaar voor de krachtmeting in eigen huis met Dynamo. Het team is in balans en heeft momenteel eigenlijk alles in de gelederen voor een kampioen. Maar de weg is nog lang…

Erik Oudshoorn

2015-11-16T19:59:51+00:00maandag 16 november 2015|Senioren, Wedstrijdverslagen|