De C1 en de jacht op de tweede plaats II

//De C1 en de jacht op de tweede plaats II

Marken C1  – SV De Rijp C1   1 – 4

Afgelopen week heeft, tijdens ons rustweekend, Purmersteijn meer dan zijn sportieve  plicht gedaan en heeft het de gedoodverfde kandidaat voor de tweede plaats JOS met een 2-1 nederlaag naar de Watergraafsmeer teruggestuurd. En dat maakt voor ons de weg vrij naar die fel begeerde tweede plaats. Nu hebben we het echter wel helemaal in eigen hand! We moeten daarvoor wel ‘even’ onze eigen wedstrijden winnen. In dat kader stond de ‘verre’ uitwedstrijd tegen Marken toch even in een ander daglicht…..

Op de dijk werd al duidelijk dat we wind een behoorlijke rol zou gaan spelen op de velden aan de kust van het Markermeer. Er was bij aankomst op het Marker sportpark goed en slecht nieuws. Slecht nieuws in de zin dat we niet op het eerste en kunstgrasveld mochten spelen, goed nieuws in de zin dat we op het 2de (gras) veld zeer zeker minder last van de wind zouden hebben.

Op het weinig egale veld speelden we onze tweede graswedstrijd van het seizoen en het hobbelige veld was zeker niet in het voordeel van een team wat het moet hebben van verzorgd combinatie voetbal. In de eerste minuten zag je dat ook terug en de uitdrukking ‘Hots-Knots-Begonia-Voetbal” ( prachtige klassieke omschrijving) was van toepassing op het spel van beide teams. We moesten even wennen aan de omstandigheden en er gebeurde iets wat ons nog niet vaak was overkomen dit seizoen; we kwamen op achterstand! Na 8 minuten werd het 1-0 voor Marken nadat we bal niet uit het strafschopgebied weg kregen.  De veerkrachtmeter stond echter op scherp en uit de aanval na de aftrap werd direct de gelijkmaker gescoord. De aanval eindige bij Robbert die met een volley in de linker benedenhoek de uitstekende maar showey keeper kansloos liet: 1-1.  De C1 bouwde na de gelijkmaker een duidelijk veldoverwicht op. Het liep eigenlijk prima, alleen beloonde de mannen zichzelf niet en wisten ze de doelrijpe kansen niet tot doelpunt te promoveren, Uiteindelijk lukte het voor rust toch om afstand te nemen van de thuisclub. Een aanval over vele schijven en van links naar rechts werd uiteindelijk door Tom hard voorgegeven en net toen iedereen dacht dat de bal achter zou gaan stond daar ons ‘duveltje-uit-het-doosje” Stijn die met een lepe lage schuiver de keeper nu wel kansloos liet: 1-2. Met deze stand werd de rust bereikt.

We waren het er over eens dat we gewoon op dezelfde voet verder moesten gaan en het werd na rust dan ook een 3 + 3 = 3 wedstrijd.  Robbert wist twee maal op identieke wijze ( allebei contra ingekopt ) twee voorzetten van Tom binnen te koppen:1 -3 en 1- 4!

En zo scoorden zowel Tom als Robbert een ‘onechte’ hattrick. Tom met drie assists en Robbert met drie doelpunten. En met deze 3+3 en een uitstekende collectieve teamprestatie werd ook Marken aan de zegekar gebonden en namen we de drie punten mee naar huis!  Op deze wijze  houden we de jacht op de tweede plaats volop levend en hebben we het volgende week tegen Volendam helemaal in eigen hand of we met ‘Zilver’ deze najaar competitie zullen afsluiten.

Jammer dat we in de slotfase nog een onnodige rode kaart incasseerde waardoor we volgende week gehavend en incompleet tegen Volendam moeten aantreden. Dat was echt niet nodig geweest. Maar goed, compleet of incompleet, volgende week gaan we er vol voor en zullen we weten of onze jacht op de tweede plaats succesvol is afgerond! We houden de trouwe toeschouwers en lezers op de hoogte! Op naar Zilver!

2015-12-06T22:23:37+00:00zondag 6 december 2015|Wedstrijdverslagen|