B1 zaterdag neemt belangrijke horde

//B1 zaterdag neemt belangrijke horde

Alcmaria Victrix B1 – SV De Rijp B1 0-1 (0-0).         B1 121215
Zaterdag 12/12/2015 stond de tweede kraker van deze najaarscompetitie op het programma. Directe concurrent Alcmaria Victrix B1 stond tot vandaag gelijk in punten maar met een wedstrijd meer gespeeld. De Rijp kon deze wedstrijd niet over een volledige selectie beschikken. Kick zit met z’n pols in het ijzer en gips en Sam heeft nog last van zijn voet. Power hitman Beau “The Lion King” kon alleen de eerste helft meedoen, maar daarna moest hij door naar zijn tennismatch. Waardige vervangers werden gevonden in Bas en Mick uit de B1 zondag.
Met windje mee zette de fysiek duidelijk steviger thuisploeg De Rijp direct onder druk. Onze jongens gaven met geconcentreerd verdedigen echter geen krimp. Alcmaria mocht de bal in de achterste linie rondspelen, wat ze keurig deden, maar ze kregen eigenlijk geen uitgespeelde kans. De Rijp had grote moeite om er voetballend uit te komen. Het opbouwen was te onrustig en onnauwkeurig, mede de verdienste van de goede veldbezetting van de tegenstander. Toch was De Rijp als eerste gevaarlijk. De bal naar voren viel nu wel goed en via een snelle combinatie kwam Stan in schietpositie voor het doel. Helaas kon hij net niet afdrukken. Had ik al vermeld dat de scheidsrechter zich toen al zeer duidelijk had onderscheiden als uitstekende leidsman? Bij dezen! Sportieve duels mochten doorgang vinden, vervelende duwtjes, vasthouden en ‘hakken’ werd resoluut afgefloten. Een 10 met een griffel wat mij betreft. Gelukkig hadden de AV spelers het – voor 2de jaar B junioren verplicht gestelde – spelregelbewijs al gehaald, dus zij wisten dat de scheids gelijk had. Ook onze keeper Leon onderscheidde zich. Een aanvaller van de thuisploeg kreeg een momentje net wat teveel ruimte om op de kop van de 16 aan te nemen en in te schieten. Leon dook de inzet bekwaam uit de hoek. Klasse! Alcmaria bleef proberen, De Rijp bleef geconcentreerd, onverzettelijk en gevaarlijk in de counter.
B1 121215 - 1
Stan tussen 3 man, Alcmaria verdediging ligt open …

De tweede helft bood een ander spelbeeld. De Rijp kwam met windje in de rug en nauwkeuriger passing beter in het spel en drong duidelijk meer aan, ondanks de fysieke overmacht van de tegenstander. En toen was het de beurt aan Sam om zich te onderscheiden. Een lange trap (geen ladder, wel windje mee) van Leon belandde precies achter de verdediging van Alcmaria. Op snelheid klopte Speedy Sam zijn directe tegenstander. Zijn schot werd gestopt door de keeper. Ook de rebound was een prooi voor de Alcmaria goalie. Maar op miraculeuze wijze bleek driemaal scheepsrecht. Door het oog goed op de bal te houden en attent te reageren wist Sam in de re-rebound de leren knikker nu wel de juiste richting te geven. De bal belandde in de verre hoek buiten bereik van de verbouwereerde en deze keer kansloze AV keeper. \0/

B1 121215 - 2
Sam legt aan voor de 1-0. De keeper is nu kansloos en de verdediger komt te laat!

Even was de thuisploeg van slag. De Rijp had kunnen profiteren, maar zowel Sam, Jip, Mick als Stan hadden net te weinig geluk (tijd, ruimte, keeper als sta in de weg) om de voorsprong te vergroten. Alcmaria was weer wakker en begon een nieuw offensief. De handige linkerspits werd net zo vaak in stelling gebracht als onze Luc hem de baas was. En dat was vaak. Luc speelde een ijzersterke wedstrijd, gaf geen krimp en wist steeds precies op tijd de bal weg te tikken tegen deze fysiek veel sterkere opponent. Ook de andere AV aanvalspogingen strandden op de rood witte muur van onverzettelijkheid van de Rijper kanjers. Oké, één keer ontsnapte De Rijp nadat een AV aanvaller vrij bij de eerste paal de bal gelukkig voor ons voorlangs kopte.
Door keihard werken en slimheid wisten Leon, Luc, Nick, Menno, Bas, Beau. Matthijs, Rens, Jochem, Benk, Stan, Mick, Jip en matchwinnaar Sam de fysieke overmacht van AV te pareren en de punten mee naar huis te nemen. Een uitstekend resultaat en opmaat voor misschien wel het kampioenschap van deze halve najaarscompetitie. Dan moeten er nog wel 2 punten verdiend worden in de laatste twee wedstrijden. Voordat de medailles, bloemen en friet uitgedeeld kunnen worden moeten we dus nog even wachten tot januari 2016. In elk geval is al wel plaatsing in de promotiepoule voor de voorjaarscompetitie verdiend. Hopelijk is de ziekenboeg dan weer leeg. Beterschap Kick!
Voor nu dank ik jullie (en natuurlijk niet te vergeten de trainers/ coaches Casper en Loek) voor jullie enorme inzet. Rest mij jullie nu alleen nog een hele fijne kerst en een mooie jaarwisseling toe te wensen. Hierbij !
Sportieve groet uit Graft,
Louis van Staal.

P.S. Kijk op het fotoalbum van SV De Rijp voor nog veel meer mooie foto’s van deze wedstrijd!

2015-12-13T17:03:02+00:00zondag 13 december 2015|Wedstrijdverslagen|