De C1 overtuigend tweede!

//De C1 overtuigend tweede!

SV De Rijp C1  – RKAV Volendam  5 – 1

In het slotweekend van onze najaars competitie was het erop of eronder voor de C1. Bij een overwinning zou de eervolle tweede plaats ons ten deel vallen, bij elk ander resultaat zouden we zakken naar de zeer vervelende en ondankbare vierde plek. Kortom, een overwinning was noodzakelijk!

En ik kan proberen om er een spannend verslag van te maken maar de waarheid is dat de wedstrijd nooit echt  spannend is geworden . De Rijper C1 stond uiterst gemotiveerd aan de aftrap en maakte vanaf de eerste minuut duidelijk dat er voor het ‘andere’ Oranje dit keer niets te halen viel in De Rijp. En dat ondanks het feit dat we het zonder drie basiskrachten ( Robin nog herstellend, Youri ziek en Vaal geschorst maar top dat die er toch voor zijn team was). Onze twee invallers van dienst uit de C2 vielen zeker niet uit de toom en Chiel Hogeterp en Timo Zimmer toonde zich uiterst nuttige invalkrachten en speelden alsof ze al jaren meededen. Mijn complimenten en dank voor jullie inzet!

Het duurde wellicht was langer dan normaal maar in de 17de minuut nam de C1 afstand van zijn tegenstander en eerlijk is eerlijk, wie anders dan Robbert zou de score openen. Onze target man speelde zich op de rand van het strafschopgebied heerlijk vrij en aarzelde daarna geen moment. Al zwabberend vloog de bal snoeihard langs de doelman:1-0. En het mag wellicht eentonig zijn maar ook de 2-0 en 3-0( na rust) nam Robbert voor zijn rekening. Alhoewel we konden spreken van een puike teamprestatie is het echt een lust voor het oog om hem te zien voetballen. Hoe hij, met zijn niet overdreven lengte,  een bal in de lucht aan kan nemen getuigt van grote klasse. Bij de 2-0 stond hij op de goede plek om van dichtbij af te ronden en zo de ruststand op het scorebord te zetten. Na rust ging hij koppend verder toen hij voor de 3-0 een fantastische voorzet van invaller Chiel op z’n hoofd nam en de keep in de rechter hoek versloeg. Weer een ‘valse’ hattrick en met recht onze topscorer.

Daarna konden we eindelijk juichen voor het eerste vrouwelijke doelpunt van het seizoen. Onze Nicole, de speelster met de mooiste voetbalhouding van het team, knikte een corner van Cornerman Tom in de verre hoek binnen voor haar eerste en ons vierde doelpunt:4-0 Hoe goed ze ook speelt, Nicole vind toch altijd dat ‘ het niet echt goed ging” , maar oh wat zijn we blij dat ze erbij is! Lekker dat je een keer gescoord hebt, kanjer. Weer prima gespeeld hoor!

Na de applauswissel voor Robbert mocht Tom de wedstrijd in de spits afmaken en hij pikte nog lekker even een doelpuntje mee door met een sliding de keeper te passeren:5-0. En na dit doelpunt was een high-five van trainer en leider op z’n plaats en wisten we dat de buit, in de vorm van de zilveren medaille, wel binnen was.

Jammer dat Reece de nul niet hield en dat hij Volendam een ere-treffer gunde…Nee hoor Reece, je hebt als aanvoerder weer uitstekend je team staan coachen, zelfs zo goed dat Maurice en ondergetekende zeker tien minuten stil zijn geweest om jouw de coaching te laten doen! De C1 beloonde zich met een zeer verdienstelijke tweede plaats en we hebben genoten langs de lijn! Mannen en dame, bedankt voor jullie prestatie en inzet in de eerste competitie helft. Jullie zijn een heerlijk team om te mogen begeleiden. Kijken wat het voorjaar in de nieuwe competitie en de beker ons nog brengen gaat! We verheugen ons er nu al op !

2015-12-13T20:14:56+00:00zondag 13 december 2015|Wedstrijdverslagen|