Purmersteijn D3 MAATJE te GROOT voor S.V.De Rijp D2

//Purmersteijn D3 MAATJE te GROOT voor S.V.De Rijp D2

8 – 2 ;  Jauke en Job. Grensrechter Frits Jonk.

“Laatste wedstrijd van 2015; hadden we iets anders voorgesteld” als reactie na het laatste fluitsignaal. Vooraf aangegeven dat men VOL erin moest gaan wil niet in de dubbele cijfers eindigen.

De start opstelling; Tom op doel, achter Rick, Jurre, Thijs en Mees. Het midden was voor Wessel, Job en David. Het aanvallend  trio  voorin ; Donny, Zilt en Jauke. De bank was voor Xander, Bram en Sam.

Onze tegenstander zou al “Herbstmeister” worden vandaag, alleen stond de uitslag nog niet vast…. Een moeizaam begin van unzere D2 –ers. Geïmponeerd door het fysieke en voetbal technische onderdeel, “vergaten we te voetballen’

Het was een drukte van belang in onze”16”,”een kerstmarkt maar dan zonder kramen….Dan kunnen tegen doelpunten niet lang uitblijven. En zo geschiedde;

De 1-0 en 2-0 volgden in rap tempo. “toch krijg je altijd een kans” aldus de Kootz. Jauke, Donny en Zilt kwamen toch in kansrijke positie in deel 1, maar helaas geen score. Rick moest uitvallen na een tik op de enkel, Xander in zijn plaats, David ‘groggie’ naar de pits gesleept… Bram erin. Het fysiek van P`steijn eiste zijn tol….( leermoment ) Toen de prima leidende scheidsrechter, zijn fluit voor 15 minuten aan de wilgen hing,( rust ) stond er 4-0 op het bord. In het clubhuis toch maar even op gewezen dat wij KUNNEN SCOREN.. en blijf voetballen zoals men dat eerder heeft laten zien. Bij vlagen herstelde het spel in deel 2, en kansen kwamen er. Jauke met een vrije trap, ( bijna een kopie van vorige week) 4-1; de koppies weer omhoog. Op een pass van Wessel begon Job met een solo vanaf de middenstip 5-2.

Sam , ingevallen voor Donny, over de rechter kant, kansrijk, maar te laat met zijn voorzet, met 2 man vrij in “hun 16”, jammer.

Hierna gaven de purmerenders weer gas, en werd het rijper doel behoorlijk onder vuur genomen…. Met hevig verzet van onze “torwachter”Tom, moest toch toegeven onder die druk, en zo werd de einduitslag 8-2 voor de kampioen in de 3de klasse. Met de felicitaties van onze kant vertrokken we richting De Rijp, om aldaar maar een kerst boom OP TE TUIGEN……naar wij denken……

Met dank aan  de rijders, families;  Blokdijk, Blom, Dijkstra, Roelofsen, Nooy, Schipper, Jonk, Stelder, Poel, Bakker, De Jonh, Poel, Dekker en van Munster voor de ondersteuning van deel 1 van deze competitie.

Verslag D2

J. van der Scheur; in principe kritisch…….

2015-12-13T20:12:02+00:00zondag 13 december 2015|Wedstrijdverslagen|