SV De Rijp rekent af met angstgegner

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp rekent af met angstgegner

SV De Rijp heeft sinds jaren weer eens een wedstrijd bij Sint Adelbert gewonnen: 1-4.
Het team van trainer Peter van der Zwaan sloot zodoende 2015 minimaal af op een gedeelde tweede plek in 4C. Zeevogels kan volgende week in het inhaalduel met hetzelfde Sint Adelbert op een gelijk aantal punten (30) komen, maar vooralsnog heeft de gedoodverfde favoriet voor de titel een minder goed doelsaldo dan de Rijpers. Temeer daar de ploeg zondag verloor op bezoek bij Koedijk: 2-0. Ter vergelijking: vorig seizoen stond De Rijp op een tiende plek voor de winterstop en was een sterke inhaalrace nodig om als vierde te finishen.
SV De Rijp heeft het traditioneel zwaar op het natuurgras van Sint Adelbert. Het team uit Egmond maakte het de Walvisvaarders ook dit keer weer moeilijk door in de eerste helft agressief te werk te gaan en de linies dicht op elkaar te houden. Toch kwam De Rijp kort voor rust op voorsprong toen Ricardo Stam die andere spits Tim Deitmers wegstuurde. De aanvaller uit het voetbalrijke gezin maakte het karwei oog-in-oog met de goede doelman van Sint-Adelbert koelbloedig af.
In de tweede helft kwam Sint Adelbert, dat nu meer uit zijn schulp kroop, zowaar op gelijke hoogte. Maar de vreugde voor de Egmonders was van korte duur. Want even later rondde Ricardo met een hard schot een aanval door het midden genadeloos af: 1-2. Jammer dat de kersverse vader in de eerste helft onnodig een gele kaart opliep waardoor hij de belangrijke thuiswedstrijd na de winterstop tegen Koedijk mist.
Menno Meijland had de wedstrijd al kort daarna in het slot kunnen gooien, maar hij schoot van dichtbij voorlangs. De nummer 10 zou de misser meer dan goed maken, al was het pas in de slotfase.
Eerst stuitte Tim nog op de doelman, maar de 1-3 kwam er toch na een schitterende solo van Menno die in het strafschopgebied à la Zlatan Ibrahimovic (voor Ajax tegen NAC Breda) de ene na de andere tegenstander uitkapte en vervolgens de bal hoog in de touwen joeg. Even later maakte Menno ook nog 1-4 na goed voorbereidend werk van Wesley Rollman. Sint Adelbert speelde toen al met tien man. Het kon niet uitblijven dat de gele kaarten uit de eerste helft vanwege pittige overtredingen tot een tweede gele prent, en dus rood, zouden leiden. Menno vreesde voor de wedstrijd te veel last te hebben van een enkelblessure, maar hij maakte de negentig minuten gewoon vol.
Na de zeperd een week eerder tegen Zeevogels (5-0 nederlaag) kan SV De Rijp tevreden aan de winterstop beginnen. Maar de weg naar promotie is nog lang.
Zo aan het einde van het jaar is een dankwoordje op zijn plaats voor al die trouwe supporters die het eerste elftal een warm hart toedragen en steunen bij thuis- en uitwedstrijden. Weer of geen weer. Ook zondag hadden weer diverse aanhangers de moeite genomen naar Egmond te reizen om de ploeg aan te moedigen. Hulde!

Erik Oudshoorn.

2015-12-14T20:50:14+00:00maandag 14 december 2015|Senioren, Wedstrijdverslagen|