SV De Rijp D2 seizoen 2015 -2016 deel 1

//SV De Rijp D2 seizoen 2015 -2016 deel 1

Liggend in mijn kribbe van Zweedse makelij, overdenkend het eerste deel van dit seizoen. Als “kootz” voor de D2 gevraagd, om deze talenten een beetje “binnen de lijnen” te houden. Met een beetje “ruis” aan de start van dit seizoen, wat ik persoonlijk betreur, om niet alle spelers, die aangemeld stonden aan het begin van het seizoen, binnen dit team te houden. Na 3 wedstrijden, die overigens in winst werden omgezet, werd mij duidelijk dat de “lat” iets lager gelegd moest worden. Verwend door de successen van de voormalige E-s, zou dat niet relevant zijn ten opzichte van de huidige spelersgroep. Van belang was in samenwerking met trainer Ruud van Tiel, rust in deze groep en spel plezier terug te brengen. En na de laatste wedstrijden mag ik zeggen dat dat gelukt is.

Zelf moet ik de D2 een compliment maken, allemaal, en in het bijzonder Rick Poel, Thijs Blokdijk en Jauke Jonk. Met een conditionele achterstand aan het begin van het seizoen, zijn zij vaste waardes geworden in de D2. Dat geeft verwachtingen voor deel 2 van het seizoen. Tom Dijkstra, Zilt Roelofsen, Jurre Nooy, Mees Bakker, Xander van Munster en Rick Poel zijn gegroeid in hun rol als verdediging. Op het middenveld David Blom; inzet en niet opgeven (zelfs leiders van tegenstanders waren onder de indruk , Job Stelder heeft alles om een goede nr. 10 te worden, Wessel Booy, “ziet het spelletje” ,denkt vaak 1 pass verder. Donny de Jongh is snel en wordt sneller met een goed schot in de benen. Bram Schipper, werkt hard en soms onnavolgbaar, voor tegenstander en soms voor z`n medespelers. Jauke Jonk heeft zich goed ontwikkeld, met slimmer voetbal kan zijn score nog hoger worden. Sam Dekker tot slot, heeft een goede start maar moet opletten dat hij de aansluiting met de groep niet mist, met inzet en samenspel. Maar daar gaan wij aan werken.
De D2 is een leuke groep jonge “gasten” in ontwikkeling. Daar kan ik van genieten op z`n tijd. En in 2016 gaan wij; Ruud van Tiel – trainer en ondergetekende daarmee door.
Een speciale dank voor de grensrechters Jaap Stelder en Frits Jonk in 2015.
Fijne Feestdagen en een gezond en sportief 2016.

2015-12-23T18:36:35+00:00woensdag 23 december 2015|Wedstrijdverslagen|