De C1 en de uitstekende eerste seizoenshelft

//De C1 en de uitstekende eerste seizoenshelft

Op de site van EVC stond te lezen : 42e Piet Bierdrager Jeugdzaalvoetbaltoernooi prima verlopen! En met recht kon dat ook voor de C1 worden gezegd. De C1 wist na een redelijke eerste dag met 4 punten de kruisfinales te halen en moest op zondag de strijd aangaan met de gedoodverfde winnaar van het toernooi; Purmerend C1.
Onze jongens en dame, onder aanvoering van interim coach Piet Waal, haalden een huzarenstukje uit door Purmerend op strafschoppen te verslaan.  Na de serie van drie was er nog niet gemist en moesten we om en om strafschoppen nemen om te bepalen wie de uiteindelijke winnaar van de ½ finale zou worden. De absolute Man of the Match werd stand-in keeper Tom! Hij stopte in totaal 5 strafschoppen van Purmerend en toen gooide Stijn de finale droom van Purmerend in duigen door doeltreffend uit te halen!
Purmerend kreeg er van langs in de kleedkamer en wij mochten door naar de finale!

In deze finale namen we revanche op ZOB waar we de dag van tevoren van verloren hadden.  Met een verdedigend ‘kommetje’ en een diepe spits bestreden we ZOB en scoorden we na een minuut of tien met een geniepige uitval de 1-0. De sporthal in Edam was mooi rood en wit gekleurd door de vele Rijpers op de tribune en die ondersteunden ons team de laatste 5 spannende minuten door. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en sloot de C1 met deze toernooioverwinning een uitstekende eerste seizoenshelft af! ( De B1 werd uiteindelijk tweede en de A1 derde.  SV De Rijp werd uiteindelijk ook nog winnaar van de sportiviteitsprijs en zo werd het met recht een prima verlopen toernooi voor onze hele vereniging!)

Maar terug naar de C1. De bekerwedstrijden in het begin van het seizoen werden allemaal gewonnen met een doelsaldo van 17 voor en 0 tegen. De volgende ronde werd, weliswaar tegen matige tegenstanders, gemakkelijk en overtuigend bereikt en in het voorjaar gaat het bekeravontuur dus verder!
Doelpunten makers in de beker : Milan 7, Robbert 6, Matthijs 2, Ole 1 en één eigen doelpunt = 17 en natuurlijk drie ‘clean sheets voor Reece en de verdediging.

In de competitie zijn we op een knappe tweede plaats geëindigd achter de terechte kampioen IVV. We zijn met onze nummer 1 (IVV ) en nummer 3 (P’Steijn) uit de competitie ingedeeld in een promotie poule van de 2de klasse. We moeten dus pittig aan de bak en kijken of we zover gegroeid zijn dat we IVV ( en de andere sterke tegenstanders) serieus tegenstand kunnen bieden. Vooralsnog zit er nog steeds groei in dit team en zullen we vast gaan meedoen om de bovenste plaatsten in de competitie!

De najaar competitie beëindigden we met een doelsaldo van 51 voor en 18 tegen.
* Dat betekent een gemiddeld aantal doelpunten vóór van 4.6 per wedstrijd.
* in álle competitie en bekerwedstrijden hebben we tot nu minimaal 2 doelpunten gescoord.
* In de wedstrijden tegen IVV en JOS hebben we 11 doelpunten tegen gekregen. In de overige 9 wedstrijden hebben we dus maar 7 doelpunten tegen gekregen.  Een compliment voor de keeper en verdediging.
* Doelpunten makers in de competitie waren : Robbert 17, Vaal 7, Bart 6, Matthijs 5, Tom 5, Ole 4, Milan 3, Stijn 3 en Nicole 1.

Tenslotte willen Maurice en ik,  Klaas als grensrechter, Abel als stagiair, Nico als stand-in coach, Piet als interim zaalcoach en alle (groot) ouders bedanken voor hun ondersteuning, toewijding en ander support! Op naar een mooie tweede seizoenshelft!

2015-12-25T11:00:35+00:00vrijdag 25 december 2015|Wedstrijdverslagen|