B1 (zat) KAMPIOEN !!!! Rijp (de) B1 – Limmen B2 8-1 (3-0)

//B1 (zat) KAMPIOEN !!!! Rijp (de) B1 – Limmen B2 8-1 (3-0)

bekerZaterdag 9-1-2016. Vandaag stond een nabrander van de najaarscompetitie op het programma. De B1 moest winnen om de competitie van 2015 te bekronen. De tegenstander uit Limmen werd niet gevreesd, maar er was wel attentie voor de nummer 4 van de ranglijst. Het was een frisse speeldag. Dikke jas of warme kantine of skybox brachten de vele toeschouwers soelaas.
De thuisploeg in zwart rood, want te tegenstander speelt in witte shirts met oranje baan. Stoer zwart. Maar Limmen startte zeer voortvarend en kwam kort na elkaar 2x gevaarlijk voor de Rijper goal. Gelukkig was keeper Leon wel attent en stond later het vizier van de Limmense aanvaller niet scherp. De Rijp was toen wel goed wakker en opeens kwam de thuisploeg in het gewenste ritme. Onder aanvoering van Spielmacher Stan nam De Rijp het initiatief en gaf dat niet meer uit handen.
De Rijp kreeg door uitstekend samenspel en goed naar voren verdedigen kans op kans, maar ook bij thuisploeg stond het vizier niet scherp en ook de Limmense keeper viste met zijn vingertoppen een mooi lobje van Kick uit de goal. Matthijs speelde zich mooi vrij en hij poeierde met zijn sterke linker de bal snoeihard naar de winkelhaak … De bal spatte via de lat naar de grond, voor de lijn terug in het veld. Maar toen was het Stan die een eind maakte aan de brilstand. Met een lepe schuiver mikte hij de bal in de verre hoek, BOEM, 1-0. De Rijp ging door met aanvallen, waar de gasten nauwelijks een vuist konden maken. De verdediging, met Luc en Beau op de flanken, stond als een bunker. Zij stonden vandaag telkens op de goede plaats en kwamen steeds goed voor de daardoor kansloze tegenstanders. Met de zekerheid dat naast en achter hen Menno en Nick de centrale as volledig beheersten. Aftroeven noemen ze dat. Het middenveld met de ijzersterke centrale tandem Matthijs en Stan, balvirtuoos Jochem en de handige en snelle spitsen Kick, Jip, Rens en Sam vormden een Zwitsers uurwerk dat het tiki taka (oké oké, niet overdrijven) bijna op Catalaanse wijze beheerste. Jip werd op links op maat door Kick bediend en met links poeierde de linkerspits vanuit een moeilijke hoek via binnenkant paal binnen, BOEMM, 2-0. Iets later verschalkte Kick zelf eindelijk de keeper met een prachtige schuiver, waar de goalie vast dacht dat hij wel weer een lobje zou proberen 😉 BOEMMM, 3-0 !

goal zt goal2 zt

Dat was ook de ruststand. De koffie en chocolademelk was heel fijn. Bestuursdienst Tim was gelukkig zo slim om de kampioensschaal en de bloemen alvast in Zeist op te halen, want het kon eigenlijk niet meer mis gaan.
Het zekere voor het zekere nemend kwamen onze jongens na de rust direct goed uit de startblokken. Stan behield met veel inzet de bal in bezit en net op tijd tikte hij de bal door naar de vrijstaande Jip. De linkerspits behield het overzicht en lobde de bal, zoals Kick het eerder geprobeerd had, over de keeper. De bal dreigde tegen de paal te tippen, maar Jip ging als een speer achter de bal aan om deze met een kleine bijsturing over de lijn te tikken. TIK, 4-0. Natuurlijk lukte niet alles, maar de thuisploeg bleef kansen creëren en gaf heeeeel weinig weg. Stan maakte de 5 vol, Jip tikte de 6e en zijn derde binnen na een prachtige tiktiktak aanval. En toen was heel even de concentratie weg en kon Limmen tot (klein) verdriet van Leon hun ere goal (louter voor de statistiek) maken. De Rijp gaf daarna nog even gas. Stan maakte ook zijn hattrick vol en het slotakkoord was voor de naar voren gedirigeerde Menno, die zijn tweede kans wel wist te verzilveren, BOEMM!! De uitstekende scheidsrechter Ron vD kon affluiten. Op het scorebord stond in duidelijke cijfers de geenszins geflatteerde eindstand 8-1.
Rijp (de) B1 is een duidelijke kampioen van de 2de klasse 04 !!! Negen wedstrijden gespeeld (nog een tegoed), waarvan 8 gewonnen, 1 gelijk, 0 verloren = 25 punten. Met de meeste doelpunten voor (52) en de minste tegen (12) is duidelijk dat De Rijp B1 de terechte kampioen is. Onder de tonen van hèt “We are the …” kampioenslied vond de officiële huldiging met een medaille en bloem in de middencirkel plaats. In de kantine werd het kampioenschap gevierd met een Koninklijk sportdrankje en uitzonderlijk lekkere friet (top Fenna) en gratis wifi! De succestrainers straalden van oor tot oor, en terecht! Jullie hebben van een mooi stel een uitstekend team gemaakt.
Dit nieuwe jaar zal een hele competitie in de promotiepoule worden gespeeld waar o.a. de top 3 van de afgelopen competitie. Eerst volgende week (16-1 om 17:00 uur, jaja een avondwedstrijd!) nog de 1e ronde van de beker tegen rkav Volendam B2. U komt onze kampioenen toch ook supporten?! Groetjes uit Graft.

2016-01-10T13:34:21+00:00zondag 10 januari 2016|Wedstrijdverslagen|