Volendam B2 (zon) gaat nat tegen de Rijp B1 (za) in spannend bekerduel

//Volendam B2 (zon) gaat nat tegen de Rijp B1 (za) in spannend bekerduel
SV De Rijp B1 (za) – RKAV Volendam B2 (zon)             1-0 (0-0) B1 za 1

Zaterdag 16 januari 2016. Op deze koude bijna eerste egt winterse zaterdag ontvangt De Rijp B1 de wijdbroeken van het ‘Andere Oranje’. Een team dat haar wedstrijden normaal op zondag speelt, daarom (?) op een laat tijdstip, 17:00 uur aanvang. (kunnen de heren nog werken schijnt het).

In de kantine van SV De Rijp is het rumoerig. Heel rumoerig. Geen hooligans hoor, maar ‘gewoon’ klaverjas marathonkaarters. En een dartbord bij de ingang als ontspanning. Leuke binnenkomer en gezellige drukte dus. En tegen de invallende duisternis moeten de lichten aan. Het lijkt wel een eredivisie topwedstrijd in deze ambiance (sorry ik laat me even meevoeren). Tot zover de sfeertekening, dan nu de wedstrijd.

B1 za 2De Rijp begint voortvarend en snijdt 2x op topsnelheid door de Volendammer verdediging. Een hard schot in de korte hoek en daarna een mislukte inzet zijn een prooi voor de sterke VD keeper. Jammer. Wat later kwamen er wat slordigheidjes in het spel van de thuisploeg. De bezoekers namen het initiatief en De Rijp moest verdedigen. Dat deden zij met verve. Twee keer moest  de bal door de verdediging van de lijn gehaald worden op inzz van afstand (Beau en Luc stonden op de goede plek) en ook keeper Leon moest een paar keer in actie komen en dat deed hij bekwaam. De wedstrijd ging gelijk op met dan weer De Rijp en dan weer Volendam met meer overwicht. De wedstrijd leek op een 0-0 uitslag af te stevenen.

B1 za 3Ondertussen werd ‘vriend’ Ronnie door enthousiaste fans omringd (er schijnen filmpjes van meer dan vriendschappelijke omhelzing (zeg maar betasting) in omloop te zijn, maar mijn bronnen konden dit nog niet bevestigen. Wel kregen de toeschouwers een heuse demonstratie van ‘doggy style’ voorgeschoteld, wat niet de bedoeling was. Enthousiasme van de jeugd zeg maar… Ook daar moet u het doen met alleen deze geschiedschrijving, no pictures please! De teams voetbalden gelukkig gewoon door. “Terug naar de wedstrijd”, vragen wij Sierd dan…

B1 za 4Gelukkig voor ons waren onze jongens in het laatste kwartier weer de bovenliggende partij. (beetje rare tekst na het voorgaande, maar ja). Uiteindelijk speelde Jochem zijn schoppen troef uit, een bekeken schuiver betekende de 1-0. Daar kregen wij het lekker warm van. Volendam probeerde in de slotminuten nog de gelijkmaker te forceren, maar gelukkig ging het schot in de laatste seconde net naast en kon De Rijp juichen.

Op naar de volgende ronde! En natuurlijk de nieuwe competitie in de promotiepoule. Groetjes uit Graft.

2016-01-17T22:20:25+00:00zondag 17 januari 2016|Wedstrijdverslagen|