C1 duidelijk gegroeid. IVV C1 – SV De Rijp C1 1 – 1

//C1 duidelijk gegroeid. IVV C1 – SV De Rijp C1 1 – 1

De eerste wedstrijd in de nieuwe promotiepoule was direct tegen de kampioen van de najaarscompetitie; IVV. In die najaarscompetitie moesten we ook de eerste wedstrijd tegen deze tegenstander en die bleek toen nog duidelijk een maatje te groot gezien de 2-7 nederlaag. Deze keer wisten we dus wat ons te wachten stond en dat gaf trainer Van Dienst de mogelijkheid om zijn team uitstekend voor te bereiden op deze competitiekraker. De voorbereiding werd enigszins verstoord doordat één van de auto’s (met víer spelers) een toeristische route via de Hemhavens verkoos en we dus de warming-up moesten starten met een incompleet team. Uiteindelijk was iedereen toch op tijd op het veld en begrepen alle spelers dat ze 110 % inzet moesten tonen om een kans te maken tegen deze tegenstander.

Met wat extra defensieve ondersteuning in de vorm van allround Tom in de achterhoede en Morris in de mandekking op de supersnelle rechterspits begonnen we aan de wedstrijd. De opdracht was om IVV zolang mogelijk van het scoren af te houden en niet, zoals in de eerste wedstrijd, ze binnen een kwartier weg te laten lopen naar een onoverbrugbare achterstand. De C1 had er zin in en toonde zich gelijkwaardig aan IVV. Er waren kansen over en weer (kopbal van Milan op de lat, lob van Robbert net over) maar ook IVV kwam af en toe gevaarlijk door. Het was eigenlijk een wonder dat het bij rust 0-0 stond i.p.v. 2-2. Toch bereikte we de rust met de brilstand en was het tijd voor een verdiende limonade break.

Ook nu waarschuwden we voor een fel uit de startblokken schietend IVV omdat ze ons met een snel doelpunt het zwijgen wilden opleggen. Maar voetbalwetten zijn er niet voor niks en 1 van die wetten luidt dat als je zelf niet scoort, de tegenstander ineens er wel 1 in kan prikken. En bij één van de spaarzame uitvallen van ons in de tweede helft, wist Robbert zich aan de linkervleugel vrij te spelen en bliksemsnel het strafschopgebied in te snijden. Het lukte hem, met twee tegenstanders in de nek, de bal doeltreffend af te ronden en ons na een kwartier op een verrassende voorsprong te zetten:0-1
Zo nu waren de IVV rapen helemaal gaar. Veel gescheld, gezeur en gejammer en de onderlinge irritatie nam toe. Het werd spannend! Helemaal toen IVV na een scrimmage voor ons doel een doelpunt claimde en de scheidsrechter al naar het midden wees…Onze vaste grens Klaas was echter overtuigd dat de bal de lijn niet was gepasseerd en wist stellig de scheidsrechter te overreden om het doelpunt niet toe te kennen. Thx Klaas voor je scherpe vlaggen en overredingskracht! Nu was IVV helemaal zichzelf niet meer en als ze er dan al een keer doorkwamen dan hadden wij altijd nog onze Man of the Match als sluitpost. Reece wist er werkelijk alles uit te boksen en verrichtte werkelijk enkele geweldige reddingen. Hij stond echt een fantastische pot te keepen!

Met nog één minuut te gaan werden we uiteindelijk toch nog een keer op snelheid geklopt en wist die snelle nummer twaalf in het uiterste hoekje een gaatje te vinden voor de, eerlijk toegegeven, verdiende gelijkmaker:1-1. Hadden we nou we een punt gewonnen of er twee verloren? Enfin, vooraf hadden we voor een 1-1 getekend dus we waren blij met het zwaar bevochten gelijkspel. De C1 is enorm gegroeid in de eerste helft van het seizoen en maakt in deze vorm ook serieus kans op promotie. Een compliment voor team en trainer is op z’n plaats. Wat een geweldige wedstrijd om naar te kijken en wat een fantastische prestatie. Mannen en dame, jullie hebben echt geweldig gespeeld!

2016-01-24T17:34:41+00:00zondag 24 januari 2016|Wedstrijdverslagen|