//De Rijp B1 neemt na sterke 2de helft punt mee uit Heerhugowaard SVW’27 B2-SV De Rijp B1 1-1 (0-0)

Zaterdag 23 januari. balWe zijn de winterse kou even voorbij, de griepgolf hield Benk thuis en Beau moest optreden op het Grand Slam. Gelukkig waren Matthijs en Kick weer fit en kon B1 zondagskind Bas invallen in deze eerste wedstrijd van de voorjaars promotiepoule.
De wedstrijd begon niet stipt en uiteindelijk pas een half uur later, omdat de (bonds)scheidsrechter onvindbaar was en de invalscheids even tijd nodig had om ingevlogen te worden.

De thuisploeg begon voortvarend en zette De Rijp direct onder druk. Maar de wedstrijd kwam moeilijk op gang want de scheids wasscheids heel secuur in het bestraffen van de (vele) duwfouten.  De bezoekers uit De Rijp hadden moeite om van de eigen helft af te komen. En toen de boomlange spits door SVW werd ingezet klonk het luchtalarm. Keeper Leon onderscheidde zich door drie zeer gevaarlijke kansen voor de thuisploeg onschadelijk te maken. Topper. Maar de gehele verdediging speelde zeer geconcentreerd. Helaas lukte de opbouw nog niet soepel, ondanks het harde werken van iedereen. Al met al werd de eerste helft bekwaam doorstaan.
De tweede helft waren de teams meer aan elkaar gewaagd. keeperDe Rijp kwam beter in het eigen spel en daarmee meer en meer in de buurt van de goal van de thuisploeg, terwijl de aanvallende bedoelingen van SVW steeds beter werden opgevangen door de ijzersterke defensie. En na goed doorzetten van Stan lag de bal opeens achter de doelman van SVW, 0-1. SVW leek even tegen zichzelf te gaan voetballen, de frustratie over van alles en nog wat (ik vermoed de eigen onmacht) nam toe. Toen kwam er een kleine kink in de kabel. De Rijp hielp de tegenstander door een onnodige actie (overtreding die met tijdelijke uitsluiting werd bestraft) weer in de wedstrijd. Door het ondertal van De Rijp had SVW meer ruimte en zij profiteerden snel. Een kort moment van concentratieverlies, de aanvallende SVW middenvelder kon vrijwel ongehinderd opstomen op links (voor ons rechts), en net voordat de verdediging kon ingrijpen haalde hij uit. Keeper Leon was kansloos op het schot met effectieve curve, 1-1. Ondanks dat onze kanjers nog een klein kwartier door moesten met 10 tegen 11 lieten zij zich niet overlopen. Sterker nog, ze bleven strijden tegen de fysiek sterkere tegenstander en creëerden zelf nog enkele kansen. Helaas lukte het niet meer de partij in winst om te zetten, eindstand 1-1, en dat was gezien het spelbeeld een terechte uitslag.scheids met vinger
Een super invalbeurt van Bas (dank !) mag niet onvermeld blijven, zonder tekort te doen aan het keiharde werken van het hele team. Een netjes begin van deze competitie, waarin elke wedstrijd op details zal worden beslist. Ik zie nu al uit naar volgende week, thuis tegen Vrone B1.
Sportieve groeten uit Graft.

2016-01-24T17:29:43+00:00zondag 24 januari 2016|Wedstrijdverslagen|