SV De Rijp D2 – Purmerland D2 ; 4 – 2

//SV De Rijp D2 – Purmerland D2 ; 4 – 2

Cas Veenman 1-0, Jauke 2-1 , ( Cas 3-1 ) , Donny 4-1
Grensrechter Frits Jonk, scheidsrechter; Mark Ossebaar.

“Briljante driepunter “, bij de start van deel 2 seizoen 2016. Terwijl men in een deel van de provincie entreebewijzen verkoopt om een zeldzame ‘roodkeelnagtegaalvogel’ te aanschouwen, werden wij zaterdag GRATIS getrakteerd op een prima “POT” (naar wij denken ). Met een twijfelende start ( te weinig grip op het C, nou eerder zee – veld ) herstelde de DEE-s zich prima. De elf die op het jacht terrein werden losgelaten waren; diefens ; Tom (torwachter) Rick, Jurre, Mees en Zilt voor de verdedigers. De Daltons op het midden; Sam, Wessel en David. De attackers voor: Donny, gast speler Cas Veenman (waarvoor dank ) en Bram. De supersubs waren Thijs, Xander en Jauke.
Onze kleine NR 10, Job is herstellende de komende weken, zodat de vacature werd ingevuld door Cas, die de score opende met een prachtige lob over de purmerlandse goalie. Het initiatief was duidelijk in dat gedeelte van de wedstrijd voor de Rijpers. Een flipperkast kans wilde er via 4 a 5 schoten NIET in, en dan zal het zien…vliegt ie er bij ons in…. 1-1. “Dan maar een wissel voor meer snelheid voorin”, aldus de kootz. Jauke voor Bram. Kort voor de toeter (voor de “a-a-tjes”) Jauke via via, maar het net bol, dus hij telt….2-1 “daar gaat de zoemer” taid voor tee ‘klonk het achter dug uit……

In part 2 van deze voorstelling, wissel Thijs voor Mees want die had met een snelle rechts buiten te maken. ”neutraliseren Thijs “, aldus geschiedde. Het 3de doelpunt was dankzij “druk zetten naar voren” van o.a. Cas, een eigen goal van onze opponent, maar wij schreven deze er toch bij 3 -1.
Hierna kreeg Cas een publiekswissel, Bram in de “spitz” en rick op rechts ½ . Diverse kansen om de score naar een hoger plan te tillen, strandde in schoonheid. Maar Donny maakte aan die twijfel een einde ; en deed zijn goede spel bekronen met strak schot ; 4-1
Toch weer in de problemen achterin; een schot werd in 1ste instantie nog prima geblokkeerd door Tom (in een prima passende keepers pantalon…) de riebaunt (rebound zo u wilt, aldus een basketballer…) was voor de purmerlanders ; 4 – 2.
Het eindsignaal werd met gejuich ontvangen. En met de 3 points staat de D2 stijf bovenaan………..na 1 wedstrijd wel te verstaan.

J. van der Scheur; “gematigd positief….getest”

2016-01-24T17:39:31+00:00zondag 24 januari 2016|Wedstrijdverslagen|