De C1 en de tweede helft

//De C1 en de tweede helft

SV De Rijp C1 – Fortuna Wormerveer C2 4 – 1

Het was stil in de kleedkamer. Heel stil! Limonade werd ingeschonken, scheenbeschermers rechtgezet, shirts in de broeken gedaan en het wachten was op de instructie voor de tweede helft. Het grappige was dat er eigenlijk niet veel woorden nodig waren om het team op scherp te zetten. De heren en dame beseften zelf wel dat de tweede helft anders aangepakt moest worden dan de eerste helft. Het stond namelijk 1-1 maar het had net zo goed 1-3 kunnen staan en het was aan, de in vorm verkerende, Reece te danken dat we niet op achterstand stonden.

Voorafgaand aan die rust speelden we dus een matige eerste helft. Er was nog voor gewaarschuwd. Let op dat je het goede resultaat tegen IVV niet meteen teniet doet tegen een mindere tegenstander. Wees net zo scherp als tegen IVV want in deze poule speel je eigenlijk alleen maar finales. Fortuna kwam feller uit de startblokken en troefde ons in de beginfase af. Snelle positie wisselingen, vlotte balcombinaties en het scherp zijn op de tweede bal zorgde ervoor dat wij niet lekker in ons spel kwamen. Het was gejaagd, er werd niet nauwkeurig gepassd en de scherpte ontbrak. Het was natuurlijk ook niet eenvoudig voetballen met die harde wind tegen, overigens een bewuste keuze, om in de tweede helft met de wind in de rug te kunnen profiteren van dit weersfenomeen.
Toch wisten we in de 17de minuut op voorsprong te komen door een goede aanval over rechts. Robbert werd de diepte ingestuurd en die drong ver door in het strafschop gebied en het was daarna niet helemaal duidelijk of hij een voorzet of een schot gaf. Het maakte uiteindelijk niets uit omdat gelegenheidsspits Vaal op de goede plek stond om glijdend de bal tot doelpunt te promoveren:1-0. Wie dacht dat we daarna rustiger zouden gaan voetballen kwam bedrogen uit. We hadden, door de wind, moeite om de bal uit het strafschopgebied te krijgen. We gingen de duels dan wel aan maar de tweede bal was elke keer voor Fortuna. Ja, als je dan drie keer de deur openzet, dan scoren ze wel een keer en idd 5 minuten voor rust bracht Fortuna de stand op gelijke hoogte: 1-1.

Goed, de tweede helft werd dus gevraagd om meer focus op de drie P’s. De P’s van Power (meer inzet), Praten (elkaar beter coachen) en Passen (zorgvuldiger de bal spelen). En dat vinden we als begeleidingsteam dan weer erg gaaf om naar te kijken, het team vertoont veerkracht en heeft de capaciteiten om zichzelf te corrigeren. Binnen 10 minuten in de tweede helft was de wedstrijd namelijk gespeeld. Na 5 minuten speelde Robbert zichzelf, zoals alleen Robbert dat kan, vrij en bracht zich zelf in de ideale schotpositie en zijn gerichte schot in de hoek was onhoudbaar: 2-1. Het ziet er zo makkelijk uit maar wat een heerlijke techniek heeft die spits van ons toch, een werkelijk fluwelen balaanname, smullen! De C1 ging erop en erover en drie minuten later werd de genadeklap uitgedeeld na een corner van Tom. De bal viel voor de voeten van Bart. In de draai en via een been van de tegenstander rolde de bal langs de keeper langzaam het doel in: 3-1. Fortuna had niet meer de spirit van de eerste helft en niet meer power om zich terug in de wedstrijd te vechten. De eindstand werd op het bord gezet door Bart, die het doelpunt van de wedstrijd maakte. Na een goed doorzetten van Milan, hij veroverde de bal aan de rechterflank, bood hij zijn nummer 10 een perfecte assist aan. Bart maakte hem met perfect schot over de keeper heen, heerlijk af: 4-1.

Volgende week tegen kampioen SVA zullen we vanaf de eerste minuut scherp moeten zijn om onze weg naar de felbegeerde promotie te kunnen volbrengen. Let’s go it!

2018-12-07T18:37:05+00:00zondag 31 januari 2016|Wedstrijdverslagen|