B1 swingt (jazz dansje?) en overklast Vrone B1

//B1 swingt (jazz dansje?) en overklast Vrone B1

SV De Rijp B1 – Vrone B1 4-0 (1-0)                                                               op hand
Zaterdagmiddag 30 januari 2016. Na een hele ochtend regen en pittige wind bleek de aanvangstijd van 16:00 uur deze keer gunstig. Het was droog en de wind matig tot vrij matig en het kwik boven het vriespunt. En dat terwijl op de Weissensee de alternatieve elfstedentocht werd verreden “Lekker scheuren en buikschuiven over softijs”, (dat dan weer wel), zo heb ik mij laten vert-Ellen. Terug naar De Rijper velden, waar gelukkig gewoon op het kunstige gras gevoetbald kon worden en werd.

De wederom in groen zwart gehulde tegenstander werd direct op eigen helft vastgezet terwijl de rood witte thuisploeg tegen de matige tot minder krachtige wind in moest strijden. Maar dat was zeker niet nadelig. Vrone had het lastig met windje mee, maar nog meer met onze jongens die zeer geconcentreerd aan de match waren begonnen en elkaar uitstekend wisten te vinden. En af en toe werd Sam met zijn snelheid in stelling gebracht. De dieptebal werd dan mooi achter de Vrone verdediging gemikt en door de tegenwind fijn vertraagd zodat Sam – met de snelheid van de nieuwe bolide van Max V – de bal voor de uitkomende keeper kon oppikken. Op topsnelheid moet je in de afwerking wat geluk hebben en dat hadden we eerst even niet. De Rijp legde met solide spel aanval na aanval op de mat. Af en toe een scherpe uittrap van keeper Leon (tot iets over de middellijn met dat windje tegen) en vooral veel opbouwend combinatievoetbal. Tiki taka tussen de solide verdediging van Luc, Menno, Captain Nick, Beau en Benk en het ijzersterke middenveld met Jochem, Matthijs, Stan en Rens en zeer beweeglijke aanval met Sam, Kick en Jip. Helaas was de eindpass of afwerking net niet nauwkeurig genoeg om het overwicht in doelpunten om te zetten. Totdat onze Maestro Stan een ‘Andres Iniesta pass’ van zijn voet liet vertrekken, mooi binnendoor tussen de Vrone verdedigers en precies met de juiste snelheid in de diepte naar onze op snelheid gekomen speedy Sam Gonzales. Sam hoefde de bal nauwelijks te beroeren om in de juiste positie voor de vijandelijke goal te komen en met een verwoestende uithaal zette hij zijn team op 1-0. BWAMMM! Niet veel later had hij ook de 2-0 op zijn slof. Vrijgezet voor de keeper stuurde hij met een knappe lichaamsschijnbeweging de goalie het bos in en met een leeg doel in het vizier ging zijn inzet (tot zijn eigen en De Rijps ontsteltenis) langs de verkeerde kant van de paal. Het doel bleef leeg. Zijn voet deed even niet wat zijn hoofd bedoelde. Komt in de beste families voor. Gelukkig liet hij zijn hoofd niet hangen. Er komt altijd een nieuwe kans nietwaar?! Met deze stand gingen de teams de rust in, en de vele supporters (ook het Vrone dameskoor ‘De gezellig keuvelende wieven’) konden aan de warme café en Choco ‘mit Sahne’. Heerlijk! Hartelijk dank aan onze kantine crew!!!
In de tweede helft lukte het wel. Dan bedoel ik vooral de eindpass en het benutten van meer kansen. Sam werd wederom op topsnelheid door Kick op maat bediend en met een verwoestende uithaal zette hij De Rijp op 2-0. De overtuiging bij Vrone dat er nog wat (punten) in De Rijp te halen waren was daarmee volledig weg. Gelukkig voor de supporters bleven zij wel voetballen, maar De Rijp was eenvoudigweg te sterk. Telkens werden de aanvallende aspiraties door de solide verdediging onder leiding van Nick koelbloedig en effectief onschadelijk gemaakt. En toen deed Kick een onnavolgbaar jazzdansje. De tegenstander was daar zo van onder de indruk dat zij hem een vrije schietkans boden. Kick aarzelde geen moment en schoot beheerst binnen. BOEM, 3-0. Kans na kans volgden, maar de Vrone keeper kweet zich kundig van zijn taak of het vizier van De Rijper aanval stond niet helemaal scherp. Stan, Jip, Sam, Menno, Jochem, Rens en Matthijs wisten ondanks hun harde werken de keeper niet te verschalken. Kick nog wel. Zijn 4-0 was van uitzonderlijke schoonheid. Na afgeketste inzetten van eerst Jochem en daarna Stan kwam de bal voor de schitterende gele kicksen van Kick, die zijn tweede binnen schoot. BOEM, 4-0. Een heerlijke overwinning die nog veel hoger had kunnen uitvallen, maar niemand hoort mij klagen. Ik heb een sportieve, levendige, leuke wedstrijd gezien. NB: Ook ik heb geschoten. De foto’s staan binnenkort op de website. Groeten uit Graft.

2018-12-07T18:37:04+00:00maandag 1 februari 2016|Wedstrijdverslagen|