SV De Rijp weer ten onder bij Egmondia

/, Wedstrijdverslagen/SV De Rijp weer ten onder bij Egmondia

Egmondia verslaan op zijn eigen grondgebied blijft voor veel ploegen een moeilijke opdracht, zeker ook voor SV De Rijp. Voor het tweede achtereenvolgende jaar gingen de Walvisvaarders ten onder bij de club achter de duinen: 3-1. Verzachtende omstandigheid: SV De Rijp miste opnieuw vijf basisspelers, waarbij Nick Visser nog maar even niet meegerekend. Tim Deitmers en Patrick Oudejans waren geschorst, Menno Meijland geblesseerd, Roy de Beus en Valentijn Jonk hadden studieverplichtingen. Maar de bezieling die er tegen Koedijk wel was ontbrak in Egmond bij een aantal spelers om dit duel tot een goed einde te brengen.

De Rijp startte nog goed. Na een actie van Ricardo Stam maakte Mike Deitmers zeer beheerst 0-1. Ricardo ging nog een keer alleen op de doelman van de tegenstander af, maar schoot te vroeg. Rick Schrama, weer opgesteld als rechtshalf omdat Wesley Rollman op tien speelde, loste een goed schot dat echter werd gestopt. Daarna ging het spel een tijdje gelijk op, maar vijf minuten voor rust maakte Egmondia, mede door balverlies van De Rijp op het middenveld, gelijk. In de tweede helft stroopte de ploeg van trainer Peter Tania de mouwen op en werd De Rijp direct onder druk gezet.  Toch was Mike nog dicht bij een treffer toen hij net te laat kwam voor een bal die voorlangs ging.

Na een uur spelen beging Pascal Oudejans een overtreding in het strafschopgebied. Het leverde hem een gele kaart op en Egmondia een penalty. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten (2-1). Ricardo had de nederlaag nog kunnen voorkomen toen hij in het zijnet kopte, maar uiteindelijk moesten de Rijpers het wanhoopsoffensief bekopen met nog een tegentreffer. Ondanks het feit dat Jos Schrama en Sander Bommer achterin een prima wedstrijd speelden. Op het middenveld ging de 43-jarige Michel Keetman voorop in de strijd.  Hij is nog steeds een voorbeeld voor velen. En dat geeft wel te denken.

Jammer dat een aantal spelers niet besefte hoe belangrijk deze wedstrijd was. Los van de kampioenskansen, die voorlopig verkeken zijn, komt Egmondia dichterbij in de strijd om de derde plek, die vrijwel zeker recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Het gat is,  met een wedstrijd minder, nu nog een punt in het voordeel van De Rijp. En dan is het de vraag wat de tuchtcommissie doet met het gestaakte duel. In het gunstigste geval krijgt SV De Rijp drie punten voor de 2-1 overwinning op Koedijk. In het slechtste geval drie punten in mindering.

Maar iedereen is het erover eens dat de resterende anderhalve minuut niet meer wordt gespeeld. Vorige week donderdag haalde de KNVB op de site voetbal.nl het woordje gestaakt weg en gaf De Rijp in de stand ook de drie punten. De volgende dag werd alles weggehaald. Een normale gang van zaken schijnt het, de zaak ligt dan bij de tuchtcommissie. En die neemt het meestal op voor de arbiter… Uit voorzorg stond trainer Peter van der Zwaan, die tegen Koedijk in extremis rood kreeg, zondag maar vast achter het hek. Op advies van de scheidsrechter, hoewel dat volgens de regels niet nodig is. Het is te hopen dat er snel duidelijkheid komt in deze klucht.

Op egmondia.com een foto-impressie van de wedstrijd Egmondia-SV De Rijp door de voormalige sportfotograaf Cor Mooij.

Erik Oudshoorn.

2018-12-07T18:37:05+00:00maandag 1 februari 2016|Senioren, Wedstrijdverslagen|