Zaandijk F4 – De Rijp F4

//Zaandijk F4 – De Rijp F4

Doordat de eerste wedstrijd was afgelast was dit voor De Rijp F4 de eerste wedstrijd na de winterstop. Dit was ook wel te zien want de spelers leken wel op blije koeien in de wei na een winter op stal te hebben gestaan. Terwijl de ouders op dit vroege tijdstip nog de slaap uit hun ogen wreven reden wij met zijn allen naar de voetbalvelden van Zaandijk tegenover het Zaans Museum. Er altijd staan om half negen op zaterdagochtend geldt niet voor iedere ouder.
Helaas moest Teun zich vanwege griep afmelden. Maar in de winterstop heeft F4 op de transfermarkt goed ingekocht met Stevan. De wedstrijd zelf werd op een rugbyveld van Zaandijk gespeeld met de doelen op de zijlijn. Hierdoor wordt de lengte van het veld wel wat langer voor de jeugdige spelers. Een positief voordeel is dan weer dat de spelers wat meer kunnen lopen. De eerste minuten waren voor Zaandijk, maar de Rijp kwam steeds beter in de wedstrijd. Op een gegeven moment kreeg de Rijp een corner, die mooi voor het doel werd gebracht en in de kluts voor het goal werd door Moos en Stevan gescoord. Een gezamenlijk doelpunt, hoe mooi kun jij de tweede seizoenshelft beginnen! Door hard werken van het gehele team en goed keeperswerk van Tom werd de 0-1 ook de ruststand. Ook de ouders van Zaandijk F4 hadden het druk met balletjes uit de sloot te halen.
Na een peptalk van Robert en Arie tijdens de rust begonnen wij voor de wind aan de tweede helft. De Rijp was goed bezig met als bekroning een zeer mooie goal van Gideon in de rechterkruizing. Gelukkig keepte Felix als een bezetene, waardoor Moos in de laatste minuten het verschil naar drie kon maken. Door veel inzet van Kalle, Rik, Jelle, Tom, Felix, Faber, Stevan, Gideon, Moos waren de eerste drie punten een feit. Op de terugreis draaiden op de achtergrond de Zaanse molens langs de Zaan. Hollandser kun jij de eerste voetbalwedstrijd na de winterstop niet beginnen.
Een blije vader van F4.

2018-12-07T18:37:04+00:00zondag 7 februari 2016|Wedstrijdverslagen|