Arbitrageplan SV de Rijp

//Arbitrageplan SV de Rijp

Op de jaarvergadering van 29 oktober 2015 heeft de, sinds dit seizoen opgerichte, scheidsrechterscommissie van SV de Rijp zich gepresenteerd.

Daarbij is bekend gemaakt dat we als SV de Rijp op gaan voor de Fairplay Certificering.

Samen met de KNVB is ARAG een actie gestart voor een professioneel scheidsrechtersbeleid binnen amateurvoetbalverenigingen. Nu waren we hiermee al heel goed op weg en om hiervoor de laatste stappen te zetten is er door ons een Arbitrageplan geschreven en is de web-site van SV de Rijp verrijkt met diverse informatie over arbitragezaken.

Inmiddels is het Arbitrage-Plan zowel door het bestuur als de KNVB goedgekeurd en zullen we binnen afzienbare tijd het ARAG Fairplay Certificaat in ontvangst mogen gaan nemen.

Uiteraard zullen we dit breed kenbaar maken!

In het Arbitrage Plan is vermeld hoe we omgaan met het aanstellen en begeleiden van de pupillenscheidsrechters tot en met de scheidsrechters die de senioren fluiten.

Ook is het werven van nieuwe scheidsrechters een onderdeel  van het plan. Uitgangspunt is in ieder geval dat alle verenigingsscheidsrechters een opleiding aangeboden krijgen zodat we voor elke wedstrijd op onze velden een gediplomeerde scheidsrechter hebben.

Het is zeker de moeite waard om het Arbitrageplan eens door te lezen, het kan hier gedownload worden.

Scheidsrechterscommissie SV de Rijp
Fred van Dort