Over hoogtepunten, heftigheden en liefde. Maar vooral: B1 zaterdag!

//Over hoogtepunten, heftigheden en liefde. Maar vooral: B1 zaterdag!

De Rijp B1 werkt zichzelf naar de koppositie. Haardverwarmend !
Kolping Boys B2 – SV De Rijp B1 1-3 (1-1)
Zaterdag 13 februari 2016. Vandaag traden onze jongens op sportpark “De Nollen” aan tegen de koploper Kolping Boys B2. Natuurlijk was De Rijp als directe concurrent en achtervolger tot op het bot gemotiveerd. Ruim op tijd werd de warming up gestart, zodat scherp kon worden begonnen. In de kantine draaiden de vaste supporters zich warm. Een gesprek over hoogtepunten. En over echte heftigheden. Maar vooral over liefde. Ook zonder Valentijn!
En dat lukte. Direct vanaf het eerste fluitsignaal maakte De Rijp duidelijk dat de rode loper niet was meegebracht voor de aanvallers van de thuisploeg. Sterker nog, een mooie combinatie tussen Kick en Sam eindigde met een snoeihard schot van onze Speedy G. BWAM tegen de touwen. Maar … Tot verbazing van De Rijp werd de loepzuivere en knappe goal afgekeurd en het spel werd voortgezet met een scheidsrechtersbal (NB: Dit kunt u ook anders lezen, maar ik bedoel dat de bal door de scheidsrechter met een stuit weer in het spel werd gebracht). De leidsman had van beide partijen tegelijkertijd een overtreding geconstateerd (?Belchinees?). Die onduidelijkheid en het gevoel van onrecht bracht De Rijp even in een klaagmodus. Begrijpelijk, maar niet het juiste antwoord. De thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd en tot verbijstering van De Rijp werd de eerste schietkans door de gastheren direct benut. De schutter kreeg net teveel ruimte om aan te leggen en met een hoge en snel dalende bal rechtdoor werd onze goalie Leon verrast, 0-1. Dat was dus helemaal balen, want een in Rijper zielen onterechte achterstand. Gelukkig kwam De Rijp op tijd bij zinnen en in de juiste modus. Kolping Boys werd op eigen helft vastgezet en via een ingenieuze carambole kwam de bal voor de voeten van Kick. En waar hij vorige week ongelukkig bleek in het benutten van kansen, krulde hij de bal nu schitterend hoog in de verre hoek tegen de touwen. Het juiste antwoord! Een interessant schouwspel ontvouwde zich voor de weer in grote getalen aanwezige De Rijp supporters. Met 1-1 gingen de teams de kleedkamers in.
Vermeldenswaardig: Het spandoek met “Kenneth is mijn held !” Een ode van een duidelijk-meer-dan-ééncellige! Heerlijk: een warme kantine en hot chocolate, koffie en thee! Want daar waren wij aan toe!
De tweede helft had De Rijp de wind in de rug. Dat hoeft geen voordeel te zijn, maar het is soms wel lekker. Helaas werd onze centrumspits – op appelleren van de coach van de tegenstander – met 10 minuten naar de kant gestuurd. Met een man minder liet De Rijp de thuisploeg het spel maken, maar met uiterst geconcentreerd en compact verdedigen gaven ze geen kans weg (De onverzettelijke Nick, Menno, Luc en Beau staan – met de uitstekende Leon in hun rug – als een dijk te verdedigen; de lessen van Ron Vlaar werpen duidelijk hun vruchten af)! Om in de omschakeling dodelijk toe te slaan. Eerst werd Sam door onze spelverdeler Stan op maat in de diepte bediend, waarna onze snelle spits de tegenstander zijn hielen liet zien en de keeper met een fenomenale knal in de korte hoek kansloos liet, BWAMMM 1-2. Het enige juiste antwoord is en was: incasseren, accepteren en … scoren! (Dus)! Kort daarna werd onze uitstekend spelende Matthijs ongelukkig maar hard door een tegenstander op zijn knie geraakt. De tegenstander kon met geel naar de kant en Matthijs werd uit voorzorg gewisseld. Kick was er toen ook weer bij, dus nu was het overtal weer in het voordeel van De Rijp. De rood witten zetten de machteloze thuisploeg (die wel aan drong maar niets af dwong) onder druk. Een goed duel van Rens bij de zijlijn betekende een inworp. Rens bediende met een snelle inworp de attent meegekomen Stan die daarmee een vrije doortocht naar de vijandelijke goal kreeg. Met een schitterend geplaatst schot in de verre hoek maakte onze Spielmacher de dik verdiende 1-3 BOEMMM!!!
Kolping Boys was rijp voor de sloop, maar helaas strandden pogingen van Jip, Kick, Menno, Rens, Jochem en Sam op de keeper of tegen een nog net in de baan van het schot gestoken been van de tegenstander. Jammer, want deze kanjers verdienden stuk voor stuk voor het harde werken een doelpunt. De Rijp speelde de wedstrijd vervolgens geconcentreerd uit.
Na het laatste fluitsignaal maakten we met z’n allen een dansje. Niet vanwege de kou, maar van vreugde. Een vreugdedansje! Op de overwinning, de koppositie. Sportieve en liefdevolle groetjes uit Graft. Met of zonder Valentijn! <3

2018-12-07T18:37:02+00:00zondag 14 februari 2016|Wedstrijdverslagen|