SV De Rijp B1 krijgt loon naar werken en schiet Zeevogels uit de lucht!

//SV De Rijp B1 krijgt loon naar werken en schiet Zeevogels uit de lucht!

SV De Rijp B1 – Zeevogels B1 3-1 (1-1)
Zaterdag 6 februari 2016. Zeevogels B1 kwam vorige week op bezoek in De Rijp. Een geduchte en taaie tegenstander uit de competitie van vorig najaar waar we niet verder kwamen dan een 1-1. Volgens betrouwbare bron had De Rijp toen meer verdiend. Nu was er dus een herkansing. En die greep De Rijp met beide benen aan. Ook de weergoden waren de teams op dit late middagtijdstip (16:00 uur) goed gezind. Waar het de hele ochtend nat, nat en nog eens nat was en de velden nogal moerassig waren, lag het hoofdveld er om 16:00 uur prachtig bij. Zelfs de zon (hoewel mager) liet zich nog even zien.
De Rijp begon sterk aan de match. De eerste doelkans werd nog niet omgezet in klinkende punt, maar nadat een ZeeV-verdediger in paniek de bal in de voeten van Jip kopte lag de bal al in het netje, BWAMM, hard en hoog joeg de spits de bal heerlijk tegen de touwen, BOEM, 1-0. Dat was lekker. Heel lekker. En onze thuisploeg speelde niet eens heel geweldig. Maar als je op een ijzersterke verdediging kan leunen dan is dat best heel prettig. Nick heerst als een ervaren generaal, ondersteund door rots in de branding Menno en geflankeerd door de o zo slimme Luc die telkens voor zijn tegenstander weet te komen. Vandaag werd Beau uiterst bekwaam vervangen door Bart. Alsof hij elke week meedraait in dit mooie team. (Hartstikke bedankt Bart, je speelde een uitstekende partij)! Toch moest De Rijp een tegenslag verwerken. Een ZeeV kreeg net wat ruimte voor een schot net buiten de 16 en bijna uit stand mikte deze vogel de bal hoog buiten het bereik van onze uitstekende goalie Leon in de winkelhaak. 1-1. De Rijp creëerde kans op kans, maar helaas zat het even niet mee. Dus werd de eerste helft met 1-1 afgesloten.
De tweede helft viel de duisternis al bijna in, de lampen werden net op tijd ontstoken. Het duurde even voordat het volle licht beschikbaar was, maar toen ging de thuisploeg dan ook echt los. Kick zorgde voor veel onrust in de verdediging van de gasten, kwam regelmatig in kansrijke positie, maar helaas had hij pech in de afwerking. Met hard werken werden de aanvallende aspiraties van ZeeV steeds op tijd gesmoord. Bart onderschepte de bal op eigen helft. Met een dieptebal hoog door De Rijper dampkring verraste hij twee ZeeV verdedigers. De bal plofte tussen deze ZeeV verdedigers. Speedy G. Sam – spits in topvorm – profiteerde van de verwarring. Dat hij als haas voor Daphne Schippers zou kunnen optreden op de 100 meter sprint is allang bekend. Dit keer volstond een korte sprint. Dat hij uit onmogelijke hoeken de bal als een kanonskogel tussen de palen kan mikken ook. Dat deed laatste deed hij op de magistrale assist, BWAMMM 2-1. Heel lekker!
De bezoekers gaven zich echter niet zomaar gewonnen. Daarmee werd het wel wat minder vriendelijk binnen de lijnen. Maar zoals al aangegeven kan De Rijp vertrouwen op een uitstekende defensie, gesteund door vroeg storend werk van aanval en middenveld met Rens, Matthijs en Jochem. Doordat de bezoekers meer naar voren speelden kwam er voor de thuisploeg meer ruimte. Volgens het ‘Handboek van de Dodelijke Omschakeling’ van Mourinho José Van Marwijk uit 2014 werd de wedstrijd beslist. Jip startte precies op tijd na weer een afgeslagen aanval van ZeeV. En onze Picasso besloot een meesterpenseelstreek op het doek te toveren. Precies mikte Stan de bal op maat in de ruimte achter de defensie. Met een uitstekende sprint was Jip eerder bij de bal dan de aanstormende verdediger en keeper en met een snelle voetbeweging buitenkantje rechts liet hij de keeper kansloos, BOEMMM, 3-1. Superlekker! Wel kwam de verdediger nog invliegen, maar die blesseerde alleen de net ingevallen spits. Niet zo lekker. Strompelend maar met doelpuntenmakers grijns ging Jip weer naar de kant. En wat ZeeV nog probeerde, het mocht niet baten.
De drie punten bleven in De Rijp en daarmee kwam ook de koppositie in het vizier. Eervolle vermelding voor de scheidsrechter die nauwgezet de goals maar ook de wissels in zijn boek registreerde, maar vooral de wedstrijdspanning in uitstekende banen leidde. Volgende week staat er weer een pittige match op het program. Uit tegen Kolping Boys, met 9 uit 3.

Sportieve groeten uit Graft.

2018-12-07T18:37:02+00:00zondag 14 februari 2016|Wedstrijdverslagen|